EjendomsWatch

Stigende aktivitet giver rekordomsætning på det nordiske ejendomsmarked

Med en højere handelsvolumen i Norden i andet kvartal blev første halvdel af 2016 det stærkeste halvår nogensinde, viser tal fra ejendomsrådgiver. København gør sig til i den europæiske top.

Foto: Ritzau Scanpix/Janus Engel

Første halvdel af 2016 satte med en samlet handelsvolumen på 18,6 mia. euro (138,7 mia. kr.) rekord for det nordiske ejendomsmarked. Det fremgår af den internationale ejendomsrådgiver CBRE's rapport for årets andet kvartal.

Handelsvolumen i Norden nåede ifølge CBRE op på omkring 10,8 mia. euro (80,5 mia. kr.) i andet kvartal af 2016. Det er en stigning på 41 pct. sammenlignet med årets første kvartal.

"Volumen blev primært drevet af store porteføljehandler i Danmark og Sverige," skriver CBRE i kvartalsrapporten.

Det svenske ejendomsmarked tegnede sig for 57 pct. af handelsvolumen, mens Danmark stod for 18 pct. og Norge og Finland for henholdsvis 14 og 11 pct.

Fremgang på det danske marked

Ifølge foreløbige tal vurderer CBRE, at handelsvolumen på det danske ejendomsmarked var 14,7 mia. kr. i andet kvartal. Det svarer til en stigning på 8 pct. i forhold til årets første kvartal og 60 pct. sammenlignet med andet kvartal i 2015.

Storkøbenhavn stod for 85 pct. af handelsvolumen i Danmark i andet kvartal. Den store aktivitet gjorde den danske hovedstad til den tredjestørste by i Europa målt på ejendomsinvesteringer.

"Det danske ejendomsmarked bliver tiltagende internationalt. Trenden i retailsegmentet, som dukkede op i 2015, kan nu også ses i kontor- og boligmarkedet, hvor både sælgere og købere er udenlandske selskaber," skriver CBRE i kvartalsrapporten.

Startafkastet lå uændret fra årets første kvartal med kontor på lige over 4 pct., retail på knap 3,5 pct. og industri og logistik på lige over 6 pct.

København er det tredjestørste ejendomsmarked i Europa

Erhvervsmægleren CBRE har ambitioner om mere i Danmark

Aberdeen overlader administrationen af 290 ejendomme til CBRE

Sadolin & Albæk-direktør: Brexit sender investorer mod danske ejendomme

Antallet af ejendomshandler falder i Europa trods sultne investorer

Mere fra EjendomsWatch

Milliard-pipeline giver optimisme hos Hoffmann: "Mange nye spændende kunder"

Ifølge topchefen hos den danske entreprenørvirksomhed Hoffmann er skyerne fra første kvartal ved at lette, selvom markedskonjunkturerne forsat kan være lunefulde. I pipelinen er der projekter for op imod 2 mia. kr., fortæller Torben Bjørk Nielsen, der mener, at indtjeningen generelt bør være højere i en branche med store risici.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier