Stigende aktivitet giver rekordomsætning på det nordiske ejendomsmarked

Med en højere handelsvolumen i Norden i andet kvartal blev første halvdel af 2016 det stærkeste halvår nogensinde, viser tal fra ejendomsrådgiver. København gør sig til i den europæiske top.
Foto: Ritzau Scanpix/Janus Engel
Foto: Ritzau Scanpix/Janus Engel

Første halvdel af 2016 satte med en samlet handelsvolumen på 18,6 mia. euro (138,7 mia. kr.) rekord for det nordiske ejendomsmarked. Det fremgår af den internationale ejendomsrådgiver CBRE's rapport for årets andet kvartal.

Handelsvolumen i Norden nåede ifølge CBRE op på omkring 10,8 mia. euro (80,5 mia. kr.) i andet kvartal af 2016. Det er en stigning på 41 pct. sammenlignet med årets første kvartal.

"Volumen blev primært drevet af store porteføljehandler i Danmark og Sverige," skriver CBRE i kvartalsrapporten.

Det svenske ejendomsmarked tegnede sig for 57 pct. af handelsvolumen, mens Danmark stod for 18 pct. og Norge og Finland for henholdsvis 14 og 11 pct.

Fremgang på det danske marked

Ifølge foreløbige tal vurderer CBRE, at handelsvolumen på det danske ejendomsmarked var 14,7 mia. kr. i andet kvartal. Det svarer til en stigning på 8 pct. i forhold til årets første kvartal og 60 pct. sammenlignet med andet kvartal i 2015.

Storkøbenhavn stod for 85 pct. af handelsvolumen i Danmark i andet kvartal. Den store aktivitet gjorde den danske hovedstad til den tredjestørste by i Europa målt på ejendomsinvesteringer.

"Det danske ejendomsmarked bliver tiltagende internationalt. Trenden i retailsegmentet, som dukkede op i 2015, kan nu også ses i kontor- og boligmarkedet, hvor både sælgere og købere er udenlandske selskaber," skriver CBRE i kvartalsrapporten.

Startafkastet lå uændret fra årets første kvartal med kontor på lige over 4 pct., retail på knap 3,5 pct. og industri og logistik på lige over 6 pct.

København er det tredjestørste ejendomsmarked i Europa

Erhvervsmægleren CBRE har ambitioner om mere i Danmark

Aberdeen overlader administrationen af 290 ejendomme til CBRE

Sadolin & Albæk-direktør: Brexit sender investorer mod danske ejendomme

Antallet af ejendomshandler falder i Europa trods sultne investorer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også