EjendomsWatch

København er det tredjestørste ejendomsmarked i Europa

Det københavnske og de nordiske markeder for investeringsejendomme har bevæget sig tættere på den europæiske top, viser nye tal for handelsvolumen.

Foto: PR

København ligger på en tredjeplads på listen over handelsvolumen inden for investeringsejendomme i Europa - kun overgået af London og Paris. Det fremgår af nye tal fra den international ejendomsrådgiver CBRE, skriver Børsen.

København har igennem to kvartaler fastholdt den europæiske tredjeplads og løftet omsætningen fra 9,3 mia. kr. i første kvartal i 2016 til 12 mia. kr. i andet kvartal. Det nordiske ejendomsmarked er også for tiden Europas tredjestørste, hvor kun Storbritannien og Tyskland ligger højere.

"Der er et meget højt aktivitetsniveau i København, og det er der også mange andre steder i Europa. Danmark er kommet fra et historisk lavt niveau, hvor vi måske tidligere lå på en 12.- eller 14.-plads. I dag er vi rykket op i en liga, hvor transaktionsvolumen virkelig kan ses – også i en international målestok," siger Peter Winther, der er adm. direktør i erhvervsmæglerfirmaet Sadolin & Albæk.

I hele Norden blev der i andet kvartal omsat investeringsejendomme for 80 mia. kr. I forhold til samme periode i 2015 er der tale om en stigning på 36 pct. Omkring 20 pct. af Europas ejendomstransaktioner sker i Norden. Det fremgår af en ny opgørelse fra Sadolin & Albæks researchafdeling.

Brexit smitter positivt af på det danske ejendomsmarked

Erhvervsmægler: Prisstigninger i København vil løje af

Britisk ejendomskæmpe opruster i Norden

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 26: Over for gult

Med dagens Tour de France-start i København viser hovedstaden endnu engang sin status som en international by. Ikke så sært, at udenlandske investorer stadig gerne vil have del i værdierne, også selvom de måske tager et dyk for en tid.

Trængt boligfond må alligevel skride til salg

Frederiksberg Boligfond er stadig i så sårbar økonomisk situation, at der skal skaffes penge via ejendomssalg – præcist det, der i 2018 udløste folkelige protester, da Blackstone var udset som køber.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier