EjendomsWatch

Hospital får grønt lys til salg af ejendomme

Vestsjællandsk epilepsihospital vil sælge fire ejendomme og to ubebyggede grunde. Første skridt er en ændring af lokalplanen for området, hvor planer om nye boligejendomme skal skrottes.

Det er bl.a. denne ejendom, som Filadelfia vil sælge. | Foto: PR

Danmarks eneste epilepsihospital, Filadelfia i Dianalund ved Sorø, ønsker at sælge ud af de ejendomme, der ikke længere bliver brugt til hospitalsdrift og tilbud til epilepsi-ramte og hjerneskadede. Det skriver Sjællandske.

Det kræver, at man fjerner en gammel lokalplan for området fra 2008. Her var to grunde på tilsammen 2746 kvm solgt til et privat firma, der ville sætte gang i byggeriet af 50 rækkehuse i to etager og seks etageejendomme. Men firmaet gik konkurs,

Nu vil institutionen gerne sælge grundene, og det kan ophævelsen af lokalplanen være med til, mener Filadelfia. Her vil man gerne omdanne arealerne, så de kan blive solgt som enkeltejendomme med større grundarealer, end der er i dag. I første omgang har teknik- og miljøudvalget i Sorø Kommune givet grønt lys.

"Man kan ophæve en lokalplan, hvis den ikke opfylder det, som man vil bruge den til. Hvis man kører den igennem de rigtige indstanser, kan det godt ske. Den skal også igennem økonomi-udvalget og byrådet," oplyser Jens Nygaard (V), formand for teknik- og miljøudvalget i Sorø Kommune, til Sjællandske.

Midtfynsk sygehus kan blive til boligejendomme

Mere fra EjendomsWatch

Ejendomsadvokater på spil i endnu en fond: Far og søn lavede millionaftaler

FINGRENE I FONDSMIDLER: To advokater, der er far og søn, har modtaget millioner af kroner fra fond, siden faren blev bestyrelsesformand i 2017. Sønnen har fået ansvaret for et stort ejendomsprojekt, mens faren har tjent en million på at investere fondens penge. Honorarer kan være i strid med loven såvel som de advokatetiske regler.

Briefing uge 3: Nye lejekammerater

Af nød eller ej, vælger flere og flere virksomheder at sælge deres ejendomme og blive lejere. Det frigør penge, der kan bruges på kerneopgaven. I denne uge skabte Parken opstandelse med nyheden om, at professionelle investorer måske overtager nationalarenaen.

Bach Gruppen får en lang næse hos medievagthund

Viborg-entreprenøren, der har flere sager om byggesjusk på samvittigheden, har indbragt flere medier til Pressenævnet på grund af deres omtale af en politianmeldelse. Nævnet finder imidlertid ikke grundlag for kritik.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier