EjendomsWatch

Hospital får grønt lys til salg af ejendomme

Vestsjællandsk epilepsihospital vil sælge fire ejendomme og to ubebyggede grunde. Første skridt er en ændring af lokalplanen for området, hvor planer om nye boligejendomme skal skrottes.

Det er bl.a. denne ejendom, som Filadelfia vil sælge. | Foto: PR

Danmarks eneste epilepsihospital, Filadelfia i Dianalund ved Sorø, ønsker at sælge ud af de ejendomme, der ikke længere bliver brugt til hospitalsdrift og tilbud til epilepsi-ramte og hjerneskadede. Det skriver Sjællandske.

Det kræver, at man fjerner en gammel lokalplan for området fra 2008. Her var to grunde på tilsammen 2746 kvm solgt til et privat firma, der ville sætte gang i byggeriet af 50 rækkehuse i to etager og seks etageejendomme. Men firmaet gik konkurs,

Nu vil institutionen gerne sælge grundene, og det kan ophævelsen af lokalplanen være med til, mener Filadelfia. Her vil man gerne omdanne arealerne, så de kan blive solgt som enkeltejendomme med større grundarealer, end der er i dag. I første omgang har teknik- og miljøudvalget i Sorø Kommune givet grønt lys.

"Man kan ophæve en lokalplan, hvis den ikke opfylder det, som man vil bruge den til. Hvis man kører den igennem de rigtige indstanser, kan det godt ske. Den skal også igennem økonomi-udvalget og byrådet," oplyser Jens Nygaard (V), formand for teknik- og miljøudvalget i Sorø Kommune, til Sjællandske.

Midtfynsk sygehus kan blive til boligejendomme

Mere fra EjendomsWatch

Tidligere topchef forlader Colliers

Efter ti år hos Colliers har den tidligere adm. direktør Jeppe Schønfeld besluttet sig for at stoppe som partner hos erhvervsmægleren. ”Jeg har i noget tid følt et behov for nye udfordringer og en ændret anvendelse af min tid,” forklarer han.

Bestyrelsesformand kan være i spil til direktørstol i AAB

Jagten på ny adm. direktør i AAB er startet. Et rekrutteringsbureau er for første gang i boligforeningens historie hyret til at finde de rette kandidater. Bestyrelsesformand ønsker ”stærk profil, der kender AAB indgående.” Flere kilder peger på, at den karakteristik er skabt til ham selv. Ledelsesrådgiver advarer.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier