EjendomsWatch

Hospital får grønt lys til salg af ejendomme

Vestsjællandsk epilepsihospital vil sælge fire ejendomme og to ubebyggede grunde. Første skridt er en ændring af lokalplanen for området, hvor planer om nye boligejendomme skal skrottes.

Det er bl.a. denne ejendom, som Filadelfia vil sælge. | Foto: PR

Danmarks eneste epilepsihospital, Filadelfia i Dianalund ved Sorø, ønsker at sælge ud af de ejendomme, der ikke længere bliver brugt til hospitalsdrift og tilbud til epilepsi-ramte og hjerneskadede. Det skriver Sjællandske.

Det kræver, at man fjerner en gammel lokalplan for området fra 2008. Her var to grunde på tilsammen 2746 kvm solgt til et privat firma, der ville sætte gang i byggeriet af 50 rækkehuse i to etager og seks etageejendomme. Men firmaet gik konkurs,

Nu vil institutionen gerne sælge grundene, og det kan ophævelsen af lokalplanen være med til, mener Filadelfia. Her vil man gerne omdanne arealerne, så de kan blive solgt som enkeltejendomme med større grundarealer, end der er i dag. I første omgang har teknik- og miljøudvalget i Sorø Kommune givet grønt lys.

"Man kan ophæve en lokalplan, hvis den ikke opfylder det, som man vil bruge den til. Hvis man kører den igennem de rigtige indstanser, kan det godt ske. Den skal også igennem økonomi-udvalget og byrådet," oplyser Jens Nygaard (V), formand for teknik- og miljøudvalget i Sorø Kommune, til Sjællandske.

Midtfynsk sygehus kan blive til boligejendomme

Mere fra EjendomsWatch

Mogens de Linde nærmer sig mursten for 4 milliarder

Byggeselskab Mogens de Linde gik frem på driften i 2021, mens der blev barberet omkring en fjerdedel af top- såvel som bundlinje. Værdiopskrivninger sætter igen i år et markant aftryk på regnskabet fra det aarhusianske ejendomskoryfæ, der netop har sammensat en ny ledelse.

Her er de seneste tinglyste ejendomshandler

Københavnske City Apartment indtager med tocifret millionopkøb førstepladsen på dagens liste med 11 transaktioner. Listen bringes i samarbejde med dataplatformen Resights og omfatter seneste tinglyste ejendomshandler i Danmark på over 10 mio. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier