EjendomsWatch

Clinton som præsident kan gavne byggebranchen

Udsigten til massive investeringer i USA kan få amerikanske entreprenører til at søge efter danske kompetencer, lyder spådommen.

Foto: Ritzau Scanpix/Gregers Tycho.

Hvis Hillary Clinton bliver valgt til USA’s næste præsident, vil amerikanerne kunne se frem til den største investering i nye job siden Anden Verdenskrig.

"Jobskabelsen skal blandt andet ske ved investeringer i veje, broer, tunneler og flere havne og lufthavne skal renoveres. Og det kan blive godt nyt for den danske byggebranche," siger afdelingschef i Dansk Byggeri, Henriette Thuen, til Licitationen-Byggeriets Dagblad.

"Det kan for eksempel betyde, at de amerikanske entreprenører får så travlt hjemme, at de ikke har tid til at konkurrere ude, og det kan få en betydning for danske entreprenører. En øget byggeaktivitet i USA kan også betyde, at danske virksomheder kan blive underleverandører af eksempelvis materialer eller ydelser, hvor vi kan noget særligt," siger hun.

Også hos Foreningen af Rådgivende Ingeniører ser adm. direktør Henrik Garver muligheder for de danske virksomheder.

"Der er i USA i forvejen en stor efterspørgsel på ingeniører og rådgivere, men det kommer til at stige, og det vil derfor være naturligt at kigge mod Europa for at finde dem, der har kompetencerne. Det har de danske rådgivere, der kan blive naturlige samarbejdspartnere. I forvejen er virksomheder som Cowi og Rambøll store i USA, men de kan fremover blive endnu større," siger han til Licitationen-Byggeriets Dagblad.

Også de danske materialekonsulenter kan se frem til stigende aktivitet.

Ifølge konsulent i DI Byg, Jakob Orbesen, er der danske materialeproducenter, som kunne gøre sig godt på det amerikanske marked, og som har erfaringer fra større infrastrukturprojekter i Danmark og Europa.

(Denne artikel er videreformidlet af Ritzaus Bureau på vegne af Licitationen-Byggeriets Dagblad.)

Mere fra EjendomsWatch

Klumme: Nye finansieringsvilkår ændrer markedet for ejendomsudvikling markant

Det nuværende rentemarked og kommende krav fra Finanstilsynet vil medføre en kraftig forringelse af ejendomsbranchens finansieringsvilkår. Det skaber muligheder for både ejendomsudviklere og ejendomsinvestorer, især dem, som formår at agere i et tiltagende komplekst juridisk miljø, lyder det fra Bech-Bruun-advokat i denne klumme.

Krise tvinger ejendomsmæglere til at barbere i staben

Den finansielle uro har også ramt landets mæglere. Tiderne med fuld fart fremad er sat på hold – organisationerne skæres til, medarbejdere fyres, men enkelte ser det som en mulighed for at opsnappe de bedste kandidater. ”Medvinden skal nok komme tilbage,” siger Colliers-direktør.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier