Clinton som præsident kan gavne byggebranchen

Udsigten til massive investeringer i USA kan få amerikanske entreprenører til at søge efter danske kompetencer, lyder spådommen.
Foto: Ritzau Scanpix/Gregers Tycho.
Foto: Ritzau Scanpix/Gregers Tycho.
AF LICITATIONEN-BYGGERIETS DAGBLAD

Hvis Hillary Clinton bliver valgt til USA’s næste præsident, vil amerikanerne kunne se frem til den største investering i nye job siden Anden Verdenskrig.

"Jobskabelsen skal blandt andet ske ved investeringer i veje, broer, tunneler og flere havne og lufthavne skal renoveres. Og det kan blive godt nyt for den danske byggebranche," siger afdelingschef i Dansk Byggeri, Henriette Thuen, til Licitationen-Byggeriets Dagblad.

"Det kan for eksempel betyde, at de amerikanske entreprenører får så travlt hjemme, at de ikke har tid til at konkurrere ude, og det kan få en betydning for danske entreprenører. En øget byggeaktivitet i USA kan også betyde, at danske virksomheder kan blive underleverandører af eksempelvis materialer eller ydelser, hvor vi kan noget særligt," siger hun.

Også hos Foreningen af Rådgivende Ingeniører ser adm. direktør Henrik Garver muligheder for de danske virksomheder.

"Der er i USA i forvejen en stor efterspørgsel på ingeniører og rådgivere, men det kommer til at stige, og det vil derfor være naturligt at kigge mod Europa for at finde dem, der har kompetencerne. Det har de danske rådgivere, der kan blive naturlige samarbejdspartnere. I forvejen er virksomheder som Cowi og Rambøll store i USA, men de kan fremover blive endnu større," siger han til Licitationen-Byggeriets Dagblad.

Også de danske materialekonsulenter kan se frem til stigende aktivitet.

Ifølge konsulent i DI Byg, Jakob Orbesen, er der danske materialeproducenter, som kunne gøre sig godt på det amerikanske marked, og som har erfaringer fra større infrastrukturprojekter i Danmark og Europa.

(Denne artikel er videreformidlet af Ritzaus Bureau på vegne af Licitationen-Byggeriets Dagblad.)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også