EjendomsWatch

Monberg & Thorsen har underskud og nedjusterer

Første halvdel af 2016 byder på røde tal og får konsekvenser for de samlede forventninger for året. Nedjusteringen kommer efter udmeldingen om, at en sammenlægning mellem Højgaard Holding og Monberg & Thorsen er afblæst.

Monberg & Thorsen, der ejer 46 pct. i entreprenørkoncernen MT Højgaard, kom ud første halvår med et underskud.

Minusset på bundlinjen blev 14 mio. kr. mod et plus på 27 mio. kr. i samme periode sidste år.

Andelen af resultatet i MT Højgaard blev et underskud på 14 mio. kr. Hertil kom administrationsomkostninger på 5 mio. kr., således at resultatet af primær drift blev et underskud på 19 mio. kr.

Finansielle poster bidrog med et plus på 3 mio. kr. ligesom sidste år.

Monberg & Thorsen får ny direktør

Nedjusterede forventninger i MT Højgaard betyder, at også Monberg & Thorsen må skrue ned for sin prognose for i år.

"MT Højgaard-koncernen forventer nu en omsætning omkring 6,8 mia. kr. mod tidligere omkring 7,0 mia. kr. og et resultat af primær drift på omkring 225 mio. kr. mod tidligere omkring 300 mio. kr. Dette er fortsat en fremgang fra 2015, når det væsentligt mindre bidrag fra Greenland Contractors tages i betragtning," skriver Monberg & Thorsen og uddyber:

"Monberg & Thorsens andel udgør 46 pct. af MT Højgaard-koncernens resultat efter skat og minoritets-interesser. Herfra går driftsomkostningerne i Monberg & Thorsen, som fortsat forventes at være i niveauet 10 mio. kr."

Nedjusteringen kommer efter udmeldingen om, at en sammenlægning mellem Højgaard Holding og Monberg & Thorsen er afblæst, mens planer om en selvstændig børsnotering af MT Højgaard heller ikke er på trapperne.

Fusion af Højgaard Holding og Monberg & Thorsen opgivet

MT Højgaard-formand: Havde gerne set fusionen gennemført

Christine Thorsen træder ind i MT Højgaard-bestyrelsen

Mere fra EjendomsWatch

Hans lån væltede Roskilde Bank

Et kæmpetab på udlån til ejendomsmatadoren Kenneth Schwartz Thomsen var en af hovedårsagerne til, at Roskilde Bank gik konkurs. Banken selv var dog aktivt medvirkende til at forstørre problemerne, fortæller den fallerede ejendomsinvestor, der for første gang giver sit syn på, hvad der skete op til krakket.

Roskilde Bank-boss dømt til at betale 231 millioner

Højesteret har med dom sat endeligt punktum i et langstrakt sagsforløb om erstatningsansvaret for krakket i Roskilde Bank tilbage i 2008. Bankens tidligere direktør, Niels Valentin Hansen, er dømt til at betale erstatning, mens bestyrelsesmedlemmer frifindes.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier