EjendomsWatch

Land & Leisure dropper sproget dansk

Ny hollandsk ejer betyder omvæltninger hos det danske ferieudlejningsselskab. Stort set hele bestyrelsen ryger på porten.

Foto: /Ritzau Scanpix/AP/Markus Schreiber

Det bliver ikke kun navnet, der er engelsk, hos det danske ferieudlejningsselskab Land & Leisure fremover.

Selskabet, der for nylig fik hollandske @Leisure som ejer af 76 pct. af aktierne, lægger op til store ændringer i selskabets praksis ved den kommende ekstraordinære generalforsamling, som selskabet har indkaldt til 6. september.

Koncernsproget laves om til engelsk, så regnskaber, selskabsmeddelelser og lignende ikke længere udarbejdes på dansk som i dag.

"Alle generalforsamlinger afholdes på engelsk uden simultantolkning til dansk. Dokumenter udarbejdet i forbindelse med generalforsamlingen udarbejdes også på dansk," fremgår det af indkaldelsen.

Hele bestyrelsen ændres også. Michael Henry Harm, Flemming Anning, Hans Peter Sørensen, Mikael Glud og Kurt Flemming Holmsted forlader rundbordet, hvor kun Jørgen Bertelsen får lov til at blive.

I stedet foreslås Tobias Wann, der er chef i @Leisure, og Bodo Thielmann fra @Leisures ejer, Axel Springer, valgt ind i bestyrelsen sammen med Land & Leisure-direktør Steen Seitner og Kim Stengaard Holmsted, der også sidder med i direktionen.

Et andet forslag er, at regnskabsperioden bliver ændret til at følge kalenderåret med start i 2017. Hidtil har det gået fra 1. oktober, og derfor bliver der en ekstraordinær omlægningsperiode fra 1. oktober 2015 til 31. december i år, oplyser selskabet.

Axel Springer-selskab gennemfører køb af Land & Leisure

Land & Leisure nedjusterer efter øgede omkostninger

Land & Leisure: Ledelsen køber aktier til halv pris

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 26: Over for gult

Med dagens Tour de France-start i København viser hovedstaden endnu engang sin status som en international by. Ikke så sært, at udenlandske investorer stadig gerne vil have del i værdierne, også selvom de måske tager et dyk for en tid.

Trængt boligfond må alligevel skride til salg

Frederiksberg Boligfond er stadig i så sårbar økonomisk situation, at der skal skaffes penge via ejendomssalg – præcist det, der i 2018 udløste folkelige protester, da Blackstone var udset som køber.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier