EjendomsWatch

Land & Leisure dropper sproget dansk

Ny hollandsk ejer betyder omvæltninger hos det danske ferieudlejningsselskab. Stort set hele bestyrelsen ryger på porten.

Foto: /Ritzau Scanpix/AP/Markus Schreiber

Det bliver ikke kun navnet, der er engelsk, hos det danske ferieudlejningsselskab Land & Leisure fremover.

Selskabet, der for nylig fik hollandske @Leisure som ejer af 76 pct. af aktierne, lægger op til store ændringer i selskabets praksis ved den kommende ekstraordinære generalforsamling, som selskabet har indkaldt til 6. september.

Koncernsproget laves om til engelsk, så regnskaber, selskabsmeddelelser og lignende ikke længere udarbejdes på dansk som i dag.

"Alle generalforsamlinger afholdes på engelsk uden simultantolkning til dansk. Dokumenter udarbejdet i forbindelse med generalforsamlingen udarbejdes også på dansk," fremgår det af indkaldelsen.

Hele bestyrelsen ændres også. Michael Henry Harm, Flemming Anning, Hans Peter Sørensen, Mikael Glud og Kurt Flemming Holmsted forlader rundbordet, hvor kun Jørgen Bertelsen får lov til at blive.

I stedet foreslås Tobias Wann, der er chef i @Leisure, og Bodo Thielmann fra @Leisures ejer, Axel Springer, valgt ind i bestyrelsen sammen med Land & Leisure-direktør Steen Seitner og Kim Stengaard Holmsted, der også sidder med i direktionen.

Et andet forslag er, at regnskabsperioden bliver ændret til at følge kalenderåret med start i 2017. Hidtil har det gået fra 1. oktober, og derfor bliver der en ekstraordinær omlægningsperiode fra 1. oktober 2015 til 31. december i år, oplyser selskabet.

Axel Springer-selskab gennemfører køb af Land & Leisure

Land & Leisure nedjusterer efter øgede omkostninger

Land & Leisure: Ledelsen køber aktier til halv pris

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 47: Den svære afsked

Udskiftning i ledelseslaget hører til livets gang i den danske ejendomsbranche, men som vi så eksempler på i den forgange uge, kan det gøres mere eller mindre elegant. Samtidig gjorde nogle af de helt store aktører sig gældende, og den største af dem alle truede ligefrem med at vende Danmark ryggen.

Aftale med ny statslig superfond betyder fuldt hus hos pensionsinvestor i Nordhavn

AP Ejendomme og Danmarks Eksport- og Investeringsfond indgår lejeaftale til et trecifret millionbeløb, der gør den nye offentlige fællesfond til ankerlejer i det knap 17.000 kvm store Orienthuset, som står klar i Nordhavn til marts. Adm. direktør hos AP Ejendomme Peter Olsson beretter om markant lejerinteresse fra både ind- og udland.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier