EjendomsWatch

Ældre vil bo midt i storbyerne

Ældre vil bo midt i cafélivet og de store byers kultur. Det gør dem til ivrige og velpolstrede købere af nybyggede ejerlejligheder.

Over tagene på Københavns Vesterbro er det 100 meter høje Bohrs Tårn ved at rejse sig som en del af Carlsberg Byen. | Foto: Mathias Svold/Polfoto

Et stigende antal midaldrende og ældre vælger at sælge deres bolig i forstaden for at flytte ind til i byen, skriver Politiken onsdag. Tendensen ses i både København, Aarhus og Odense, viser tal fra Danmarks Statistik.

"Hele ideen om, hvad det vil sige at være ældre, rykker sig i de her år. Når børnene er flyttet hjemmefra, søger forældrene i højere grad et liv i tråd med det, de havde, før de fik børn. Derfor får flere lyst til at flytte ind til byens pulserende liv, hvor der er masser af kulturtilbud, restauranter og cafeer," forklarer Olga Bastian, livsstilsekspert og kreativ direktør i reklamebureauet Liquidminds, til Politiken.

I 2015 var der således 1534 personer, der rykkede fra forstaden til hovedstaden - en stigning på 74 pct. i forhold til 2006. I Aarhus og Odense er udviklingen knap så markant, men tendensen er den samme med en stigning på henholdsvis 38 pct. og 17 pct. fra 2006 til 2015.

"For eksempel i Carlsbergbyen og Nordhavn er de fleste af vores købere i kategorien'‘det grå guld'. Det er 68-generationen, der har boet i parcelhus i forstaden og nu vil ind til byen, efter at børnene er flyttet. De har en fornuftig friværdi eller har måske endda betalt huset helt ud, så de har råd til at købe de dyre kvadratmeter. Nogle køber ligefrem deres nye lejlighed kontant," siger Thomas Hovgaard, presseansvarlig i Nybolig, til Politiken.

Tallene fra Danmarks Statistik viser, at de ældre tilflyttere til hovedstaden hovedsagelig kommer fra velhaverkommunerne Gentofte og Lyngby-Taarbæk, men mange kommer også fra Tårnby, Gladsaxe, Hvidovre og Rødovre, skriver Politiken.

(Denne artikel er videreformidlet af Ritzaus Bureau på vegne af Politiken)

Kæmpe erstatningskrav lurer hos By & Havn

Carlsberg Byen-direktør har syv milliarder gode grunde til at være i Cannes

By & Havn skal opføre boliger i Nordhavn sammen med Pensiondanmark

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 48: Købmændenes klub

Ejendomsdirektøren i en større dagligvarekæde spiller en ufrivillig hovedrolle i en penibel sag, der ser ud til at gribe om sig. Det samme gør intrigerne i landets største almene boligforening, hvor en direktørfyring ser ud til at dække over mere, end hvad øjet lige ser.

Konkurrence om at byudvikle ved København Syd Station er begyndt

Metroselskabet starter udbud af nyt byområde ved Ny Ellebjerg Station, som fra næste år bliver døbt København Syd med metro, tre S-togslinjer og flere internationale tog til følge. Byområdet skal indeholde erhverv, boliger og butikker, fremgår af udbudsmaterialet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier