EjendomsWatch

Carlsberg Byen runder milepæl med nyt skolebyggeri

Udviklingen af Københavns nye kvarter indbefatter ny Europaskole, der skal åbne i 2018-2019.

Foto: Visualisering: Vilhelm Lauritsen Architects og Nord Copenhagen Architects

Hovedstadens kommende nye store bydel, Carlsberg Byen, når et skridt nærmere virkeliggørelsen af sin ambition om at skabe et levende bykvarter.

Torsdag igangsættes således byggeriet af Europaskolen, der efter planen skal stå klar i skoleåret 2018-2019 og afløse den nuværende beliggenhed i Københavns Sydhavn.

"Europaskolens elever, forældre og lærere kommer fra mange forskellige lande og vil bidrage til at skabe et levende bykvarter til gavn for alle københavnere," siger Jens Nyhus, adm. direktør i Carlsberg Byen, i en pressemeddelelse.

Europaskolen får en transparent og meget åben facade, som ifølge parterne bag gør, at indeliv og udeliv flyder sammen.

Også fritidstilbud og idrætshal

"Europaskolens nye skolebygning bliver et moderne svar på en skole, der arkitektonisk refererer til sine historiske omgivelser. Vi har lagt stor vægt på at skabe et byggeri, der giver et godt skoleliv for børnene samtidig med, at byggeriet passer ind i Carlsberg Byen," siger Bo Svendsen, adm. direktør for Bam Danmark, der er er ejet af hollandske Royal Bam Group.

Udover Bam Danmark står tegnestuerne Vilhelm Lauritzen og Nord Architects Copenhagen samt EKJ rådgivende ingeniører bag opførelsen af den nye skolebygning på ca. 14.000 kvm fordelt over fem etager.

Foruden undervisningslokaler vil byggeriet også omfatte fritidstilbud, idrætshal og udearealer. Skolebygningen placeres centralt i Carlsberg Byen, på hjørnet af Pasteursvej og Ny Carlsberg Vej, mellem gamle, bevaringsværdige bygninger.

Byggeriet af den nye Europaskole finansieres af Københavns Kommune, Realdania, Novo Nordisk Fonden, Nordea-fonden og Industriens Fond.

Ny S-togsstation klar til juli

I løbet af de næste otte til ti år bliver den historiske bryggerigrund – centralt placeret mellem Vesterbro, Valby og Frederiksberg – forvandlet til et nyt kvarter i København, hvor moderne arkitektur spiller sammen med

Den kollektive trafik til og fra området sikres gennem en ny og moderne S-togsstation, Carlsberg Station, der står færdig 3. juli.

Udviklingsselskabet Carlsberg Byen ejes af Carlsberg, Realdania, PFA Pension, Pensam og Topdanmark.

Mere fra EjendomsWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier