EjendomsWatch

Virtual Reality-fremvisninger er på vej

Virtual Reality-teknologien gør det snart muligt at lave virtuelle fremvisninger af lejemål. Det kan gøre udlejningsprocessen nemmere og mere effektiv.

Foto: Lars Krabbe/Polfoto

Når man som udlejer skal finde en lejer til sit tomme erhvervslokale, kan der gå meget tid med at fremvise sine lokaler. En proces, man med en virtuel tur, der kan vises i Virtual Reality, kan effektivisere betydeligt. Det skriver Lokalebasen.dk på sin hjemmeside

Snart sætter teknologien sit aftryk på ejendomsbranchen, da Lokalebasen.dk's virtuelle ture af lejemål inden for få uger vil kunne opleves i Virtual Reality via en nyudviklet app.

"Inden længe kan vores brugere opleve de virtuelle ture i Virtual Reality med brug af VR-briller. Det vil betyde, at de via deres smartphones vil føle, at de rent fysisk træder ind i lejemål, hvorefter de kan gå på opdagelse. Det er altså en helt ny interaktiv måde at se et lejemål på online, og det vil ydermere skabe værdi hele vejen rundt," siger Matt Marsh, der er fotograf hos Lokalebasen.dk og skyder de virtuelle fremvisninger, på firmaets hjemmeside.

Erhvervsmæglere skummer fløden af aktivt marked

Fokus på at være først

I de næste to-tre år kommer udviklingen med Virtual Reality til at gå rigtig hurtigt, mener Jarle Fink Kondrup, seniorudvikler hos Innovation Lab.

Google, Microsoft, Samsung, HTC, Facebook og andre it-giganter har allerede meldt sig på banen med deres headsets, platforme og indhold.

"Markedet er stadig ungt, og det er derfor muligt at blive first movers - lidt ligesom det var med apps i begyndelsen. Efterhånden som flere og flere leverer indhold, bliver forbrugerne mere kræsne, og det vil derfor være det mest værdifulde indhold, der opnår opmærksomhed," siger Jarle Fink Kondrup til Lokalebasen.dk's hjemmeside.

"Du skal kun ansætte mig, hvis du vil vækste"

Robotter og droner rykker ind på byggepladserne

Big data vil udfordre tabsgivende private parkeringsfirmaer

Mere fra EjendomsWatch

Frederik Barfoed: Regeringsforslag er udtryk for "massiv hetz mod ejendomsbranchen"

Der er tale om ”en skræmmende og meget uhyggelig udvikling,” når regeringen ønsker at styre lejeudviklingen på det private boligmarked. Sådan lyder det fra Barfoed Groups koncerndirektør, Frederik Barfoed, der kalder det ”gratis point,” når pensionsinvestoren Danica går ud og lover rabat på de inflationsregulerede huslejestigninger.

Udlejer sætter grænse for lejestigning: Nuværende niveau er "i overkanten"

Lejere hos AKF-koncernen vil det kommende år ikke opleve, at den ellers indeksregulerede husleje stiger mere end 4 pct. ”Det er vigtigt for os, at vi ikke bidrager til en usund økonomi hos vores boliglejere,” forklarer topchef Ino Dimits, der ikke mener, at et lovindgreb fra regeringens side er vejen frem. (Opdateret)

Analyse: Tryghed for lejerne bliver atter valgtema

Ved at appellere målrettet til landets lejere vandt den siddende S-ledede regering folketingsvalget i 1998 med ét enkelt mandats flertal. Nu tyder det på, at en Mette Frederiksen i modvind vil forsøge at gentage manøvren.

Huslejeloft møder blandede følelser: "Statsstyring" og "uhørt"

Reaktionen spænder fra utilfredshed til forståelse, når det gælder ejendomsselskabers syn på, at regeringen vil indføre et toårigt loft over lejestigninger. Dansk Industri kalder det ”gift for fremtidige danske investeringer” og mener, at indgrebet ikke hører til i et retssamfund. (Opdateret)

Økonomer: S-forslag om huslejeloft er omfordeling

Regeringens forslag om huslejeloft handler om at tage fra udlejerne og give til lejerne, mener to økonomer. Minister har dog selv advaret om, at det kan være ekspropriation, hvis staten sætter regulering ud af kraft.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier