EjendomsWatch

Erhvervsmæglere skummer fløden af aktivt marked

De store mæglere havde et godt 2015, hvor hele landet rørte på sig. Fremtidsudsigterne spænder fra investeringer i nye forretningsområder til mådehold.

Robert Neble Larsen, adm. direktør i Poul Erik Bech Erhverv. | Foto: PR

Den store interesse for danske investeringsejendomme giver penge i kassen hos erhvervsmæglerne. Børsen har kigget på regnskaberne hos en række af de største, og 2015 var et godt år hos DTZ, Red Property Advisors, Sadoling & Albæk, Nybolig Erhvervs afdeling i København og Poul Erik Bech Erhverv.

"Vores kontor i Sønderborg vokser, Kolding vokser, Aalborg vokser og Roskilde vokser. Det er et vidnesbyrd om, at der sådan set er vækst andre steder end i København og i Aarhus," siger Robert Neble Larsen, adm. direktør i Poul Erik Bech Erhverv, til Børsen.

Stærkt regnskab fra Poul Erik Bech Erhverv

Hos Poul Erik Bech melder man sig klar til at udvikle forretningen. Det skal ske ved at investere i it og fokusere på nye forretningsområder såsom markedet for virksomheders salg af ejendomme med aftale om en lejekontrakt, det såkaldte sale and lease back-marked.

Højere ejendomsværdi ved at sælge og leje tilbage

Hos Sadolin & Albæk minder partner og adm. direktør, Peter Winther, om, at det kun er en promille af handelsvolumen, der havner hos erhvervsmæglerne. Derfor er han forsigtig vedrørende fremtiden, hvor han ikke er overbevist om, at 2016 når samme højder som 2015.

Sadolin & Albæk har rundet 7 mia. kr. i transaktioner siden nytår

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 20: Proptech, slæb og raseri

Innovation og data var i højsædet, da store dele af branchen mødtes til Proptech Symposium i denne uge. Her var humøret lidt bedre end hos pirrelig jysk ejendomsudvikler. Og så vil Ejendomdanmarks nye topchef kæmpe for flere politiske resultater.

Michael Kaa fordobler overskuddet og lukrerer på stigende inflation

Det forgangne år bød på mere end en fordobling af overskuddet i MKA Ejendomme, som Michael Kaa Andersen står bag. Yderligere værdiopskrivninger venter på den anden side af en række igangværende udviklingsprojekter, fortæller milliardinvestoren i et interview med EjendomsWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier