EjendomsWatch

Robotter og droner rykker ind på byggepladserne

Entreprenørerne bruger i stigende grad 3D, virtual reality og droner, når de skal bygge. Ifølge NCC vil digitaliseringen ændre branchen fundamentalt og med tiden udfase dem, som ikke går den digitale vej.

Foto: Ritzau Scanpix / Jan Dagø

Iført sin skriggule hjelm og sikkerhedssko går Mathias Bak, der er praktikant i NCC’s råhusafdeling, hen over jorden, som af og til bliver brudt af små mudderhuller. Det er ikke kun Mathias Bak, der er iført sikkerhedsudstyr på byggepladsen på Frederiks Plads i Aarhus. Tabletten, han har i hånden, er også pakket ind i et massivt, sort gummicover.

Mathias Bak sætter sig ned på hug, kigger på tabletten, så på de armeringsjern, der skal sidde inde i betonen og forstærke konstruktionen. På tabletten kan han se en 3D-model af det byggeprojekt, som NCC er i gang med.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EjendomsWatch

Klumme: Nye finansieringsvilkår ændrer markedet for ejendomsudvikling markant

Det nuværende rentemarked og kommende krav fra Finanstilsynet vil medføre en kraftig forringelse af ejendomsbranchens finansieringsvilkår. Det skaber muligheder for både ejendomsudviklere og ejendomsinvestorer, især dem, som formår at agere i et tiltagende komplekst juridisk miljø, lyder det fra Bech-Bruun-advokat i denne klumme.

Krise tvinger ejendomsmæglere til at barbere i staben

Den finansielle uro har også ramt landets mæglere. Tiderne med fuld fart fremad er sat på hold – organisationerne skæres til, medarbejdere fyres, men enkelte ser det som en mulighed for at opsnappe de bedste kandidater. ”Medvinden skal nok komme tilbage,” siger Colliers-direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier