EjendomsWatch

Konverteringsprojekter står foran forsinkende sagsbehandling

Afgørelse fra Natur- og Miljøklagenævnet kan medføre omstændelige processer for byggetilladelser, når erhvervsejendomme omdannes til bolig.

Foto: Thomas Borberg/Polfoto

En afgørelse fra Natur- og Miljøklagenævnet betyder, at det kan blive problematisk at få tilladelse til ombygning fra erhverv til bolig. Kommunerne kan ikke dispensere fra krav til friarealer omkring boliger, lyder det fra nævent. Det kan blive et problem i København, hvor der ifølge en prognose skal køres op mod 4000 tilladelser gennem systemet i år. Det skriver Berlingske i annoncetillægget Business Ejendomme.

Afgørelsen påvirker især ejendomsselskaber og -udviklere, der har planer om at omdanne kontorer og andre erhvervsejendomme til boliger. Den type konverteringsprojekter har været i fremmarch, men ifølge Anders Carlsen, advokat med speciale i ejendomme hos Németh & Sigetty, bør man i branchen være opmærksom på afgørelsen og dens konsekvenser fremover.

"Hvis afgørelsen står til troende og ikke indbringes for domstolene, vil den have den konsekvens, at kommunen ikke kan give dispensation ved et for lavt friareal, og der vil være projekter, som ikke kan gennemføres," siger Anders Carlsen til Business Ejendomme.

Han råder bygherrerne til at afdække problemstillingen i det enkelte projekt og se, om der er behov for at finde alternative løsninger. Det kan især ske ved at finde friarealer andetsteds.

Statens flytteplaner åbner markedet for konverteringsejendomme

Høje boligpriser gør konverteringer rentable

Mere fra EjendomsWatch

ATP-rekordsalg blev igangsat allerede for et år siden

Et fremadstormende ejendomsmarked var den primære årsag til, at ATP for godt et år siden satte gang i salgsprocessen vedrørerende pensionsinvestorens milliardaktiv North Galaxy i Bruxelles, som ellers var købt som en langsigtet investering så sent som i 2014.

Her er de seneste tinglyste ejendomshandler

Husbyggeren Hybel optræder sammen med Coop på dagens liste med 12 handler. Listen bringes i samarbejde med dataplatformen Resights og omfatter seneste tinglyste ejendomshandler i Danmark på over 10 mio. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier