EjendomsWatch

By & Havn opfører parkeringshus i Ørestad

Tysk entreprenørvirksomhed skal stå for byggeriet. Flere parkeringshuse er på vej fra Københavs udviklingsselskab.

Parkeringshusets placering er markeret med blåt. I baggrunden ses Københavns nye multiarena, Royal Arena. Foto: By & Havn

Den tyske entreprenørvirksomhed Max Bögl skal opføre et nyt parkeringshus i københavnerbydelen Ørestad Syd med plads til 600 biler. Det skriver udviklingsselskabet bag projektet, By & Havn, på sin hjemmeside.

Opførelsen af P-hus Ejler Bille på hjørnet af Ørestads Boulevard og Ejnar Billes Allé tæt på Københavns nye multiarena, Royal Arean. Byggeriet forventes påbegyndt i efteråret 2016, og de første biler forventes at kunne rulle ind i huset i fjerde kvartal 2017.

Det bliver dermed det femte parkeringshus, By & Havn opfører i Ørestad. Flere p-huse vil blive opført i Ørestad Syd efterhånden som byudviklingen i området skrider frem. I og omkring Arenakvarteret alene forventer By & Havn at opføre fem parkeringshuse.

Facaden på P-hus Ejler Bille er tegnet af Jaja Architects, som også står bag P-hus Lüders i Nordhavn.

Entreprenørens tyske moderselskab, Max Bögl International, er Tysklands største familieejede byggevirksomhed med godt 6000 ansatte og en omsætning på 12 mia. kr.

Max Bögl er en del af det vindende konsortium til at opføre Femern-forbindelsen sammen med bl.a. Danmarks største entreprenørvirksomhed Per Aarsleff.

Aarsleff underskriver kontrakter på Femern

Kæmpe erstatningskrav lurer hos By & Havn

By & Havn sætter skub i sidste etape af Ørestad

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier