EjendomsWatch

By & Havn sætter gang i konkurrence om Amager Fælled-kvarteret

Fem teams er prækvalificeret til konkurrencen om en ny masterplan for Amager Fælled Kvarteret i Ørestad.

Grunden, hvorpå Amager Fælled Kvarter vil skyde op. | Foto: By & Havn

I Amager Fælled Kvarter, der kommer til at ligge nord for Vejlands Allé, forventes det, at der skal bygges 260.000 etagemeter overvejende boligbyggeri. I denne uge er konkurrencen om en masterplan gået i gang.

Københavns Kommunes lagde i sin kommuneplan for 2015 vægt på, at København skal vedblive at være en sammenhængende by med blandede og mangfoldige boligområder, hvor der er boligtilbud til mange forskellige mennesker. Masterplanen skal derfor tilbyde en vifte af boligtyper og størrelser, der understøtter oplevelsen af at bo i et alsidigt bykvarter på fælleden.

Deadline for indlevering af konkurrenceforslagene er 27. juni 2016, og bedømmelsen forventes afsluttet ultimo september 2016. Vinderen af konkurrencen forventes offentliggjort ultimo oktober.

Jens Kramer: Boligmarkedet nærmer sig en top

By & Havn sætter skub i sidste etape af Ørestad

Mere fra EjendomsWatch

Fratrådt direktør modtager penge fra ombrust ejendomsfond resten af sit liv

FINGRENE I FONDSMIDLER: Advokat er sikret livsvarige udbetalinger på over 200.000 kr. årligt fra Drost Fonden, hvor han er tidligere direktør og formand. ”Et latterligt lille beløb i forhold til mit arbejde,” siger han. Erhvervsstyrelsen har bedt om en redegørelse fra fonden, der over for EjendomsWatch kalder det en ”almindelig” pensionsaftale.

Proptech oplever butikker tøve over for nye digitale løsninger

Detailbranchen bør få øjnene op for nye tech-løsninger, der kan højne serviceniveauet og øge salget i de fysiske butikker. Sådan lyder det fra Mette Hjerrild Holm, der står i spidsen for et projekt i Lyngby, der de seneste par år har forsøgt at knytte bånd mellem traditionsbundne detailbutikker og unge tech-startups.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier