EjendomsWatch

By & Havn sætter gang i konkurrence om Amager Fælled-kvarteret

Fem teams er prækvalificeret til konkurrencen om en ny masterplan for Amager Fælled Kvarteret i Ørestad.

Grunden, hvorpå Amager Fælled Kvarter vil skyde op. | Foto: By & Havn

I Amager Fælled Kvarter, der kommer til at ligge nord for Vejlands Allé, forventes det, at der skal bygges 260.000 etagemeter overvejende boligbyggeri. I denne uge er konkurrencen om en masterplan gået i gang.

Københavns Kommunes lagde i sin kommuneplan for 2015 vægt på, at København skal vedblive at være en sammenhængende by med blandede og mangfoldige boligområder, hvor der er boligtilbud til mange forskellige mennesker. Masterplanen skal derfor tilbyde en vifte af boligtyper og størrelser, der understøtter oplevelsen af at bo i et alsidigt bykvarter på fælleden.

Deadline for indlevering af konkurrenceforslagene er 27. juni 2016, og bedømmelsen forventes afsluttet ultimo september 2016. Vinderen af konkurrencen forventes offentliggjort ultimo oktober.

Jens Kramer: Boligmarkedet nærmer sig en top

By & Havn sætter skub i sidste etape af Ørestad

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 48: Købmændenes klub

Ejendomsdirektøren i en større dagligvarekæde spiller en ufrivillig hovedrolle i en penibel sag, der ser ud til at gribe om sig. Det samme gør intrigerne i landets største almene boligforening, hvor en direktørfyring ser ud til at dække over mere, end hvad øjet lige ser.

Konkurrence om at byudvikle ved København Syd Station er begyndt

Metroselskabet starter udbud af nyt byområde ved Ny Ellebjerg Station, som fra næste år bliver døbt København Syd med metro, tre S-togslinjer og flere internationale tog til følge. Byområdet skal indeholde erhverv, boliger og butikker, fremgår af udbudsmaterialet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier