EjendomsWatch

Regeringen nedsætter taskforce til at kortlægge Brexit-konsekvenser

Repræsentanter fra samtlige ministerier skal skabe overblik efter briternes nej til fortsat EU-medlemskab.

Foto: Joachim Adrian/Polfoto/arkiv

Det britiske farvel til EU får en effekt på en række danske områder, men det er usikkert, hvad og hvor meget det kommer til at betyde.

Derfor har regeringen gennem Udenrigsministeriet nedsat en taskforce med repræsentanter fra samtlige ministerier, som skal skabe et klart overblik over, hvor Danmarks interesser er, hvordan de bliver påvirket - og hvordan de bliver sikret bedst muligt.

"Vi må ikke naivt forhandle til briternes fordel. Derfor har vi i regeringen besluttet, at vi i dag nedsætter en tværministeriel taskforce, som skal kortlægge alle de politikområder, som vil blive påvirket," siger statsminister Lars Løkke Rasmussen (V).

Repræsentanterne fra ministerierne kommer til at bestå af embedsmænd, og de vil gå i gang med arbejdet fra dags dato.

"Det, vi skal gøre nu, er at arbejde dag og nat. Derfor har vi sat vores embedsmænd i gang allerede her til morgen med at finde ud af, hvor Danmark står," siger statsministeren.

Ud over at kortlægge de områder, hvor Danmark bliver påvirket, skal den nye taskforce også se på, hvordan de danske interesser bedst bliver sikret i den formentlig langvarige skilsmisseproces.

"Vi står i en situation, som man populært omtaler som en skilsmisse. Der skal laves en bodeling, hvor man skal finde ud af, hvordan man efterfølgende kan have en samarbejdsrelation.

"I den forbindelse er det vigtigt, at vi forsvarer danske interesser. At vi ikke er naive, men forstår, hvor de danske interesser er," siger Lars Løkke Rasmussen.

For at briterne kan sige endeligt farvel til EU, skal exit-paragraffen i Lissabon-traktaten aktiveres. Det er første gang, at et land vil aktivere den paragraf.

EU-traktatens artikel 50 giver som udgangspunkt EU og briterne to år til at forhandle sig til rette om udmeldelsen og en ny aftale om Storbritanniens fremtidige forhold til EU.

Tidsfristen kan forlænges med enstemmighed mellem alle EU-lande, og flere tror, at det kan tage helt op til ti år at gennemføre briternes udmeldelse.

Ejendomsrådgiver venter prisstigninger i kølvandet på Brexit

Kapitalforvalter skrotter ejendomsinvestering i London efter Brexit

Dansk investor: Britiske ejendomme er stadig en god investering

Mere fra EjendomsWatch

Ny metrodirektør vil skabe rammerne for det gode liv i København

Carsten Riis motiveres af, at hans arbejde har betydning for mange mennesker nu og i fremtiden. ”Vi har faktisk været med til at løse en samfundsmæssig udfordring, men på en måde så København bliver en bedre by,” siger den nye metrodirektør i et interview med MobilityWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier