EjendomsWatch

Entreprenørkoncernen KPC runder to mia. kr. på toplinjen

Aflevering af en række store projekter samt en stor ordrebeholdning giver gode udsigter for i år, lyder det fra topchefen. Danish Crown-chef ny formand.

KPC-koncernens hidtil største projekt er OPP-projektet med at opføre et nyt psykiatrisk hospital i Skejby, som her ses illusteret. | Foto: PR-illustration

Den Herningbaserede entreprenørkoncern KPC kom ud af 2015 med et rekordresultat på 181 mio. kr. før skat. Omsætningen steg med 50 procent til 2,2 mia. kr., oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

"Væksten har været ligeligt fordelt mellem afdelingerne i Herning og København, og byggeaktiviteterne har primært fundet sted i større danske byer som København, Aarhus, Esbjerg og Odense," lyder det fra adm. direktør Bo Knudsen.

I årets løb afleverede KPC flere store projekter – blandt andet det nye grønttorv Copenhagen Markets på 67.000 kvadratmeter i Taastrup, det nye trafiktårn i København, hvor Banedanmark og Vejdirektoratet har til huse, samt boligprojektet Harbour Park i Århusgade-kvarteret i København.

Venter ny fremgang i år

"De seneste års vækst er blandt andet drevet af, at KPC har udviklet langvarige samarbejdsrelationer med en række nøglekunder især inden for den finansielle sektor. Kunderne i dette segment vil også fremadrettet være rigtigt vigtige for KPC," siger Bo Knudsen, der betegner ordrebeholdningen som god.

"Hvis vi fortsat kan undgå at lave fejl, vil 2016 også vise fremgang," lyder det.

Blandt de igangværende byggerier er højhuset Uptown og Pandoras nye domicil i København, Skanderborg Rådhus og indkøbscenteret Broen i Esbjerg.

Ved generalforsamlingen onsdag fik KPC Holding ny bestyrelsesformand, idet Peter Leschly, 79 år, efter 20 år på posten stoppede. Han afløses af Kjeld Johannesen, topchef i Danish Crown.

Mere fra EjendomsWatch

Frederik Barfoed: Regeringsforslag er udtryk for "massiv hetz mod ejendomsbranchen"

Der er tale om ”en skræmmende og meget uhyggelig udvikling,” når regeringen ønsker at styre lejeudviklingen på det private boligmarked. Sådan lyder det fra Barfoed Groups koncerndirektør, Frederik Barfoed, der kalder det ”gratis point,” når pensionsinvestoren Danica går ud og lover rabat på de inflationsregulerede huslejestigninger.

Udlejer sætter grænse for lejestigning: Nuværende niveau er "i overkanten"

Lejere hos AKF-koncernen vil det kommende år ikke opleve, at den ellers indeksregulerede husleje stiger mere end 4 pct. ”Det er vigtigt for os, at vi ikke bidrager til en usund økonomi hos vores boliglejere,” forklarer topchef Ino Dimits, der ikke mener, at et lovindgreb fra regeringens side er vejen frem. (Opdateret)

Analyse: Tryghed for lejerne bliver atter valgtema

Ved at appellere målrettet til landets lejere vandt den siddende S-ledede regering folketingsvalget i 1998 med ét enkelt mandats flertal. Nu tyder det på, at en Mette Frederiksen i modvind vil forsøge at gentage manøvren.

Aarhus-kollegie nedlægger over 600 værelser

En gæld på 60 millioner til staten. Lejetab for flere millioner. Nu vil man problemerne til livs, lyder det fra bestyrelsen bag Skjoldhøjkollegiet i Aarhus. Frasalg indgår i planerne.

Huslejeloft møder blandede følelser: "Statsstyring" og "uhørt"

Reaktionen spænder fra utilfredshed til forståelse, når det gælder ejendomsselskabers syn på, at regeringen vil indføre et toårigt loft over lejestigninger. Dansk Industri kalder det ”gift for fremtidige danske investeringer” og mener, at indgrebet ikke hører til i et retssamfund. (Opdateret)

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier