EjendomsWatch

Gods trækker Lego-arvings selskab i minus

Anders Kirk Johansen tabte 140 mio. kr. i 2015. Nedskrivninger på Rohden Gods udgør 99 mio. kr. af underskuddet, skriver Horsens Folkeblad.

Foto: Rasmus Baaner/Polfoto

Den 38-årige rigmand fra Rohden Gods mellem Stouby og Daugård afleverer et 2015-regnskab, der nok kunne få panderynkerne frem hos de fleste, skriver Horsens Folkeblad.

Selskabet A. Kirk viser et årsresultat på minus 140 mio. kr. Ejeren, Anders Kirk Johansen, er dog stadig god for 1,2 mia. kr. Ud af underskuddet stammer de 98 mio. kr. fra nedskrivninger på Rohden Gods, fremgår det.

"Der er tale om liebhaveri, og man kan diskutere, hvad den slags er værd. Hvilken værdi har det for eksempel at renovere et klokketårn? Værdien har betydning, hvis jeg skal sælge, men det kommer aldrig til at ske. Nu har vi taget nedskrivningen en gang for alle, og det påvirker regnskabet. 140 mio. kr. er også et stort beløb for mig, men det er ikke noget, jeg er overrasket over," siger Anders Kirk Johansen til Horsens Folkeblad.

Hans ejendomsselskab A. Kirk Ejendomme, der blandt andet tæller hovedbygningen på Randers Kaserne og 20 procent af kasernearealet på 17,5 hektar, kom ud af 2015 med et overskud på 7,1 mio. kr. A. Kirk Ejendomme ejer i alt ejendomme bogført til 207,8 mio. kr., fremgår det.

Lego-arving er langsigtet ejer af 900 lejemål i Aarhus

Lego-familie øger formuen gennem børsnotering i Sverige

Milliardærliste bugner af ejendomsinvestorer

 

Mere fra EjendomsWatch

ATP får hak i tuden af Finanstilsynet

Pensionsselskabet får påtale for ikke at have haft et betryggende grundlag til at måle risiko. Tilsynet peger bl.a. på værdiansættelsen af ejendomme.

Briefing uge 38: Håndslag på huslejeloft

Det flittigt diskuterede huslejeloft blev i denne uge vedtaget, og det får konsekvenser for branchen, mener flere aktører. Samtidig faldt to trecifrede millionhandler på plads i lighed med en personlig konkurs samt anklager om monopollignende tilstande. Ugens overflyvning er klar.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier