Gods trækker Lego-arvings selskab i minus

Anders Kirk Johansen tabte 140 mio. kr. i 2015. Nedskrivninger på Rohden Gods udgør 99 mio. kr. af underskuddet, skriver Horsens Folkeblad.
Foto: Rasmus Baaner/Polfoto
Foto: Rasmus Baaner/Polfoto

Den 38-årige rigmand fra Rohden Gods mellem Stouby og Daugård afleverer et 2015-regnskab, der nok kunne få panderynkerne frem hos de fleste, skriver Horsens Folkeblad.

Selskabet A. Kirk viser et årsresultat på minus 140 mio. kr. Ejeren, Anders Kirk Johansen, er dog stadig god for 1,2 mia. kr. Ud af underskuddet stammer de 98 mio. kr. fra nedskrivninger på Rohden Gods, fremgår det.

"Der er tale om liebhaveri, og man kan diskutere, hvad den slags er værd. Hvilken værdi har det for eksempel at renovere et klokketårn? Værdien har betydning, hvis jeg skal sælge, men det kommer aldrig til at ske. Nu har vi taget nedskrivningen en gang for alle, og det påvirker regnskabet. 140 mio. kr. er også et stort beløb for mig, men det er ikke noget, jeg er overrasket over," siger Anders Kirk Johansen til Horsens Folkeblad.

Hans ejendomsselskab A. Kirk Ejendomme, der blandt andet tæller hovedbygningen på Randers Kaserne og 20 procent af kasernearealet på 17,5 hektar, kom ud af 2015 med et overskud på 7,1 mio. kr. A. Kirk Ejendomme ejer i alt ejendomme bogført til 207,8 mio. kr., fremgår det.

Lego-arving er langsigtet ejer af 900 lejemål i Aarhus

Lego-familie øger formuen gennem børsnotering i Sverige

Milliardærliste bugner af ejendomsinvestorer

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også