EjendomsWatch

Station til højhastighedstog får nordjysk entreprenør

Banedanmark har indstillet stålentreprenør til at bygge Køge Nord Station, der er en del af Danmarks første højhastighedsbane mellem København og Ringsted.

Foto: PR-illustration

Banedanmark har indstillet Bladt Industries til at bygge Køge Nord Station, der er en del af Danmarks første højhastighedsbane mellem København og Ringsted.

Den endelige kontrakt forventes underskrevet senere i juni, skriver Banedanmark i en pressemeddelelse.

Hovedentreprisekontrakten omfatter bl.a. anlægget af en 225 meter lang gangbro, der forbinder S-banen med den nye højhastighedsbane og Lille Syd-banen samt anlægget af dertilhørende perroner, trapper, rulletrapper og elevatorer. 

"Med indstillingen af Bladt Industries som entreprenør på anlægget af Køge Nord Station har projektet rundet endnu en vigtig milepæl. Vi glæder os til at se stationens spændende design ført ud i livet, og vi ser frem til samarbejdet med Bladt Industries," siger Jette Aagaard, projektdirektør hos Banedanmark, i pressemeddelelsen.

Bag stationens design står de danske arkitektfirmaer Cobe samt Dissing og Weitling med Cowi som rådgiver. Stationen skal fremme togtrafikken ved at tilbyde lette skiftemuligheder for alle passagerer, der skifter mellem tog, bil, bus og cykel.

Anlægsarbejdet forventes påbegyndt i 2016 og afsluttet i 2018. Stationen åbner, når højhastighedsbanen tages i brug i december 2018.

Skanska lander rekordkontrakt på over 18 mia. kr.

Pensionskasse vil hælde milliarder i Togfonden

Mere fra EjendomsWatch

Mandagens konkurser fra Statstidende

Firmaer inden for ejendomsservice, byggeri og detailhandel er blandt de i alt 65 konkurser og to forslag til rekonstruktion, som optræder på dagens liste. Endelig er tidligere ejendomshandler Hanne Nørrisgaard ikke længere under rekonstruktion. Listen leveres af Statstidende.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier