EjendomsWatch

Arkils topchef: Færre statslige investeringer bag nedjustering

Arkil, der er fanget i en strid med Banedanmark om vedligeholdelse af banenettet, nedjusterer og direktøren forklarer hvorfor.

Foto: Strukton

Ordrebøgerne er ikke blevet fyldt med den hastighed, som anlægsentreprenøren Arkil havde regnet med. Det har sammen med en opsigelse af en stor kontrakt med Banedanmark om sporarbejdet på Fyn medført, at selskabet har været nødsaget til at nedjustere sine forventninger til aktiviteten og indtjeningen i hele 2016.

"Faldende udbud på den statslige infrastruktur kommer til udtryk i et fald i vores ordreindgang. Banedanmarks ophævelse af kontrakten på Østfyn falder også af på os. Der er ikke de ordrer i bøgerne, som der skal være, og derfor har vi heller ikke kunnet fastholde indtjenings- og aktivitetsprognosen," siger Jesper Arkil, administrerende direktør i Arkil, til Ritzau Finans.

Nedjusteringen skete i forbindelse med regnskabet for første kvartal onsdag. Baggrunden for de ringere fremtidsudsigter skal blandt andet findes i, at staten har investeret færre penge i infrastruktur - en nedgang, som Arkil dog havde ventet.

"Men vi havde ventet, at der på nuværende tidspunkt var kommet nogle beslutninger om infrastrukturen, der ville skabe lidt mere sikkerhed for fremtiden. Desværre oplever vi det modsatte, og derfor har vi ikke tillid til, at vi kan indhente den manglende ordrebeholdning," siger direktøren.

/ritzau/FINANS

Arkil nedjusterer efter togballade 

Mere fra EjendomsWatch

Tidligere topchef forlader Colliers

Efter ti år hos Colliers har den tidligere adm. direktør Jeppe Schønfeld besluttet sig for at stoppe som partner hos erhvervsmægleren. ”Jeg har i noget tid følt et behov for nye udfordringer og en ændret anvendelse af min tid,” forklarer han.

Bestyrelsesformand kan være i spil til direktørstol i AAB

Jagten på ny adm. direktør i AAB er startet. Et rekrutteringsbureau er for første gang i boligforeningens historie hyret til at finde de rette kandidater. Bestyrelsesformand ønsker ”stærk profil, der kender AAB indgående.” Flere kilder peger på, at den karakteristik er skabt til ham selv. Ledelsesrådgiver advarer.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier