EjendomsWatch

Investor står fast på Odense-projekt trods usikkerhed om letbane

SEB Ejendomme, der er på vej med nyt boligområde, tror stadig på sin investering, selv om der er opstået usikkerhed om økonomien bag Odenses kommende letbane.

I første omgang opføres 32 rækkehusboliger i to og tre etager. Sukkerrækkerne bliver navnet på bebyggelsen. Senere følger Sukkertoppen, Sukkerhaven og Atelierboligerne. Området bliver betjent af Odenses kommende letbane, som får en station ved Sukkerkogeriet. | Foto: PR-illustration

Den uro, der er opstået omkring økonomien og realiserbarheden af den del af Odenses kommende letbane, der går fra Odense Banegård Center til Tarup - og dermed forbi Sukkerkogeriet-grunden - får ikke SEB Ejendomme til at genoverveje sin investering i grunden, skriver Fyens Stifstidende.

Det er med forventningen om en kommende letbanestation uden for døren ved Sukkerkogeriet, at ejeren SEB Ejendomme under SEB Pension, har kastet sig over at udvikle området med 140 boliger. Byggeriet af de første 32 rækkehuse går efter planen i gang til september.

"Så længe vi ved, at letbanen kommer på den lange bane, så påvirker det ikke vores beslutning. Grunden, vi ejer, ligger så tæt på centrum, så alene muligheden for at kunne opføre rækkehuse så tæt på bymidten er tilpas unik til, at vi tror på det. Vi kører videre uanset, hvad der sker," siger Thomas Engstrøm, markeds- og udlejningschef hos SEB Ejendomme, til Fyens Stiftstidende.

Transport-og bygningsminister Hans Chr. Schmidt (V) skrev fredag i en orientering til Folketingets Transport-og Bygningsudvalget, at han ser med " største alvor" på situationen omkring Odense Letbane. Specifikt fremgår det af principaftalen om letbanen, at strækningen mellem Odense Banegård Center og Tarup kan blive udskudt, hvis økonomien skrider.

Pensionsselskab bygger boliger i Odense

Barfoed bygger for halv milliard i Odense

Mere fra EjendomsWatch

Konkurrence om at byudvikle ved København Syd Station er begyndt

Metroselskabet starter udbud af nyt byområde ved Ny Ellebjerg Station, som fra næste år bliver døbt København Syd med metro, tre S-togslinjer og flere internationale tog til følge. Byområdet skal indeholde erhverv, boliger og butikker, fremgår af udbudsmaterialet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier