EjendomsWatch

Pensionsselskab bygger boliger i Odense

Endnu et tidligere industriområde i det centrale Odense står over for en snarlig omdannelse til bynært boligkvarter.

I første omgang opføres 32 rækkehusboliger i to og tre etager. Sukkerrækkerne bliver navnet på bebyggelsen. Senere følger Sukkertoppen, Sukkerhaven og Atelierboligerne. Området bliver betjent af Odenses kommende letbane, som får en station ved Sukkerkogeriet. | Foto: PR-illustration

Området bag det historiske sukkerkogeri på Vesterbro i Odense bliver fra efteråret omdannet til et nyt boligområde. Det skriver Fyens Stiftstidende.

Det er SEB Ejendomme under SEB Pension, der ejer og udvikler området i samarbejde med det Odense-baserede arkitektfirma Creo Arkitekter. Ifølge udlejnings-og markedschef i SEB Ejendomme, Thomas Engstrøm, har man stor tiltro til projektet på grund af den centrale beliggenhed.

"Der er én kilometer til gågadenettet," siger han til Fyens Stiftstidende.

Første etape af byggeriet går i gang i september eller oktober og byder på 32 nye boliger, der efter planen skal stå indflytningsklar i oktober 2017. I de kommende år vil der blive tilføjet flere, så det samlede antal med tiden vil nå op omkring 140.

Milliardinvesteringer skal gøre Odense attraktiv for investorer

Investorer vil udvikle fabriksgrund i Odense

Håndboldklub går ind i ejendomsbranchen

Mere fra EjendomsWatch

Frederik Barfoed: Regeringsforslag er udtryk for "massiv hetz mod ejendomsbranchen"

Der er tale om ”en skræmmende og meget uhyggelig udvikling,” når regeringen ønsker at styre lejeudviklingen på det private boligmarked. Sådan lyder det fra Barfoed Groups koncerndirektør, Frederik Barfoed, der kalder det ”gratis point,” når pensionsinvestoren Danica går ud og lover rabat på de inflationsregulerede huslejestigninger.

Udlejer sætter grænse for lejestigning: Nuværende niveau er "i overkanten"

Lejere hos AKF-koncernen vil det kommende år ikke opleve, at den ellers indeksregulerede husleje stiger mere end 4 pct. ”Det er vigtigt for os, at vi ikke bidrager til en usund økonomi hos vores boliglejere,” forklarer topchef Ino Dimits, der ikke mener, at et lovindgreb fra regeringens side er vejen frem. (Opdateret)

Analyse: Tryghed for lejerne bliver atter valgtema

Ved at appellere målrettet til landets lejere vandt den siddende S-ledede regering folketingsvalget i 1998 med ét enkelt mandats flertal. Nu tyder det på, at en Mette Frederiksen i modvind vil forsøge at gentage manøvren.

Huslejeloft møder blandede følelser: "Statsstyring" og "uhørt"

Reaktionen spænder fra utilfredshed til forståelse, når det gælder ejendomsselskabers syn på, at regeringen vil indføre et toårigt loft over lejestigninger. Dansk Industri kalder det ”gift for fremtidige danske investeringer” og mener, at indgrebet ikke hører til i et retssamfund. (Opdateret)

Økonomer: S-forslag om huslejeloft er omfordeling

Regeringens forslag om huslejeloft handler om at tage fra udlejerne og give til lejerne, mener to økonomer. Minister har dog selv advaret om, at det kan være ekspropriation, hvis staten sætter regulering ud af kraft.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier