Erhvervsmæglere skal sælge kommunale ejendomme

Viborg Kommune udliciterer nu salgsopgaven til professionelle. Det sker dog først, når andre muligheder er afprøvet.
Foto: Ritzau Scanpix/Carsten Andreasen
Foto: Ritzau Scanpix/Carsten Andreasen

Fremover kommer erhvervsmæglerne i Viborg til at spille en mere fremtrædende i salget af de ejendomme, som kommunen ikke længere vil anvende. Det skriver Viborg Stifts Folkeblad.

Hidtil har kommunen annonceret med ejendomme, som man gerne ville sælge, og så kunne alle interesserede give et bud. Nu vil man forsøge at optimere salget ved at lade de professionelle mæglere stå for salget.

Når ejendomme fremover skal sælges, overdrages den til en ejendomsmægler, og kommer der et bud, er det op til politikerne i økonomiudvalget at vurdere, om man vil sælge til den budprisen. Kan ejendomsmægleren ikke sælge ejendommen, er det derefter op til økonomiudvalgets medlemmer at beslutte, om ejendommen skal beholde ejendommen eller om den eventuelt skal rives ned.

Først skal Viborg Kommunes forvaltning dog vurdere, om en ledig ejendom kan bruges til andre kommunale formål. Hvis den kan det, sættes en eventuel ombygning i gang, hvis ellers der er bevilget penge til det. Sker det ikke, kommer mæglerne ind i billedet.

I øjeblikket er fire kommunale ejendomme til salg, mens tre andre gøres klar til salg.

Herning-borgmester vil sælge boligejendomme

Vindmølle-milliardær øger sin ejendomsformue

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også