EjendomsWatch

Erhvervsmæglere skal sælge kommunale ejendomme

Viborg Kommune udliciterer nu salgsopgaven til professionelle. Det sker dog først, når andre muligheder er afprøvet.

Foto: Ritzau Scanpix/Carsten Andreasen

Fremover kommer erhvervsmæglerne i Viborg til at spille en mere fremtrædende i salget af de ejendomme, som kommunen ikke længere vil anvende. Det skriver Viborg Stifts Folkeblad.

Hidtil har kommunen annonceret med ejendomme, som man gerne ville sælge, og så kunne alle interesserede give et bud. Nu vil man forsøge at optimere salget ved at lade de professionelle mæglere stå for salget.

Når ejendomme fremover skal sælges, overdrages den til en ejendomsmægler, og kommer der et bud, er det op til politikerne i økonomiudvalget at vurdere, om man vil sælge til den budprisen. Kan ejendomsmægleren ikke sælge ejendommen, er det derefter op til økonomiudvalgets medlemmer at beslutte, om ejendommen skal beholde ejendommen eller om den eventuelt skal rives ned.

Først skal Viborg Kommunes forvaltning dog vurdere, om en ledig ejendom kan bruges til andre kommunale formål. Hvis den kan det, sættes en eventuel ombygning i gang, hvis ellers der er bevilget penge til det. Sker det ikke, kommer mæglerne ind i billedet.

I øjeblikket er fire kommunale ejendomme til salg, mens tre andre gøres klar til salg.

Herning-borgmester vil sælge boligejendomme

Vindmølle-milliardær øger sin ejendomsformue

Mere fra EjendomsWatch

Klumme: Nye finansieringsvilkår ændrer markedet for ejendomsudvikling markant

Det nuværende rentemarked og kommende krav fra Finanstilsynet vil medføre en kraftig forringelse af ejendomsbranchens finansieringsvilkår. Det skaber muligheder for både ejendomsudviklere og ejendomsinvestorer, især dem, som formår at agere i et tiltagende komplekst juridisk miljø, lyder det fra Bech-Bruun-advokat i denne klumme.

Krise tvinger ejendomsmæglere til at barbere i staben

Den finansielle uro har også ramt landets mæglere. Tiderne med fuld fart fremad er sat på hold – organisationerne skæres til, medarbejdere fyres, men enkelte ser det som en mulighed for at opsnappe de bedste kandidater. ”Medvinden skal nok komme tilbage,” siger Colliers-direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier