EjendomsWatch

Store ideelle domicil-lejemål kan tælles på en enkelt hånd

Ifølge tal fra Ejendomsforeningen Danmark begynder der at være rift om de store domicillejemål herhjemme.

Nordea-direktør Ove Hygum foran bankens nye hovedsæde i Ørestad. | Foto: Mathias Svold/Polfoto

Hvis en multinational virksomhed vil lægge sit nordiske eller europæiske hovedsæde i Danmark,og den skal bruge mindst 5000 kvm til formålet, er der kun cirka tusind ejendomme, der er store nok til formålet, skriver Berlingskes annoncetillæg Business Ejendomme.

Det viser en opgørelse, som Ejendomsforeningen Danmark har foretaget for tillægget. Tilmed er langt de fleste af disse ejendomme naturligvis allerede optaget af andre virksomheder. Måske en tiendedel er reelt ledige. Det vil sige, at hvis den multinationale koncern er bare lidt kræsen om beliggenhed og bygningstilstand, kan dens reelle muligheder meget ofte tælles på en hånd, fremgår det.

"Det kræver is i maven at være udlejer af et stort lejemål. Markedet er ikke voldsomt stort, og man skal kunne vente på den rigtige løsning. Hvis man først får den forkerte lejer ind til den forkerte pris, så er den dårlige case etableret," siger adm. direktør Michael Nielsen fra ATP Ejendomme til Business Ejendomme.

For ham er problemstillingen aktuel, fordi han skal finde en ny lejer til de lokaler på Christianshavn, som i dag er domicil for Nordea. Banken flytter til Ørestad til næste år.

"Virksomheder, som har brug for et domicil, vil fokusere på mange parametre, som beliggenhed, produktivitet hos ansatte, adgang til arbejdskraften, transportmuligheder, indretningsmuligheder, branding, leje, driftsomkostninger og så videre. Dermed er det ikke sikkert, at den helt rigtige ejendom findes, hvorfor nogle virksomheder vælger at opføre selv," siger Morten Marott Larsen, cheføkonom i Ejendomsforeningen Danmark til tillægget.

Kriseramt modekoncern sætter domicil til salg

Nyt markant Aarhus-byggeri er fuldt udlejet

Mere fra EjendomsWatch

Hans lån væltede Roskilde Bank

Et kæmpetab på udlån til ejendomsmatadoren Kenneth Schwartz Thomsen var en af hovedårsagerne til, at Roskilde Bank gik konkurs. Banken selv var dog aktivt medvirkende til at forstørre problemerne, fortæller den fallerede ejendomsinvestor, der for første gang giver sit syn på, hvad der skete op til krakket.

Roskilde Bank-boss dømt til at betale 231 millioner

Højesteret har med dom sat endeligt punktum i et langstrakt sagsforløb om erstatningsansvaret for krakket i Roskilde Bank tilbage i 2008. Bankens tidligere direktør, Niels Valentin Hansen, er dømt til at betale erstatning, mens bestyrelsesmedlemmer frifindes.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier