Norske KLP vil lokke Nykredit til Ørestad

Ejendomsdirektør håber på en dobbelthandel, hvor han først køber Nykredits nuværende kontorejendomme og derefter opfører et nyt kæmpedomicil i Ørestad.
Modeltegning af det byggeri i Ørestad, som Nykredit i løbet af 2013 først besluttede sig for at få bygget og siden afblæste.
Modeltegning af det byggeri i Ørestad, som Nykredit i løbet af 2013 først besluttede sig for at få bygget og siden afblæste.

Mindre end to måneder efter, at landets største realkreditselskab præsenterede tankerne om at finde et nyt og billigere hovedsæde, står den første seriøse bejler frem med et godt tilbud. Det er den norskejede koncern KLP Ejendomme, der melder sig ind i kampen om at levere Nykredits kommende domicil i Ørestad. Det skriver Finans.

"Der er ingen tvivl om, at vi har et godt projekt, som vi mener matcher til Nykredit," siger adm. direktør Søren Risager fra KLP til Finans.

I 2013 arbejdede KLP Ejendomme nemlig sammen med Nykredit om at udvikle nye kontorfaciliteter til finansvirksomheden. Derfor mener Søren Risager, at KLP har et indgående kendskab til Nykredits tanker og behov. Hos Nykredit vil direktør for facility management, Thomas Boisen, ikke at kommentere på KLP's bejleri og oplyser, at der endnu ikke er taget stilling til, hvor Nykredit vil placere et nyt hovedsæde.

Nykredit offentliggjorde i maj 2013 planerne om at samle en række funktioner i et stort kommende kontorbyggeri i Ørestad med plads til 1400 medarbejdere, der skulle flytte ind, når byggeriet efter planen skulle stå færdigt i 2017. Men et halvt år senere afblæste Nykredit sin flytning, og KLP satte projektet i på pause.

Finanskoncerner gør op med kontorfrådseri

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også