Alle Metro-ejendomme er endelig solgt

Byggekæde køber de sidste to butikker og ekspanderer dermed ejendomsporteføljen. En byggegrund udgør stadig hængeparti.
Foto: Mick Anderson/Polfoto/Arkiv
Foto: Mick Anderson/Polfoto/Arkiv

(Rettet klokken 15:56 med uddybning af mæglere på de enkelte handler på Metro-ejendommene)

Vojens-selskabet Davidsens Tømmerhandel har købt de sidste to af den nu lukkede Metro-kædes varehuse med overtagelse den 1. juni. Det drejer sig om ejendomme i Aarhus og Aalborg, skriver mægleren på handlen, EDC Erhverv Poul Erik Bech, i en pressemeddelelse.

I Aalborg er grunden på 26.000 kvm, mens bygningerne indeholder 12.000 etagemeter. I Aarhus er grunden er på 38.000 kvm med 17.000 etagemeter bygninger. Med de nye varehuse i porteføljen har byggekæden 14 afdelinger i Jylland, Odense og Nordsjælland. Davidsen har ca. 675 ansatte og en samlet omsætning på ca. 1,5 mia. kr.

"Med store afdelinger i Aarhus og Aalborg kan vi nu for alvor betegnes som en landsdækkende kæde. Det er vores klare mål at skærpe konkurrencen om både professionelle kunder og private forbrugere i de to områder, som vi nu rykker ind i," siger Povl Davidsen, ejer og bestyrelsesformand for Davidsens Tømmerhandel, i presemeddelelsen.

EDC Erhverv Poul Erik Bech har stået for salget af fire af fem Metros ejendomme i Danmark, hvoraf der dog stadig resterer en byggegrund i Odense. Sadolin & Albæk har været rådgiver på den femte ejendom i Københavns Sydhavn.

De to øvrige Poul Erik Bech-handler har været Kolding og Glostrup. Ejendommen i Glostrup blev erhvervet af Dansk Cater A/S, som åbner Inco-butik nummer tre i rækken. I Kolding blev ejendommen købt af Trade City som et led i udvidelsen af virksomheden, og den gamle Metro-bygning er således blevet til "Space City", som drives som ét samlet lager- og engroslejemål.

Planer for Metro-ejendom skudt til hjørne

Metro-kæden hænger stadig på sine varehuse i Danmark

Ejendomssalg redder resultatet for byggemarkedskæde

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Visualisering af første fase af Coop Byen. | Foto: PR-visualisering / Arkitema

Coop sælger fra for milliardbeløb