EjendomsWatch

Alle Metro-ejendomme er endelig solgt

Byggekæde køber de sidste to butikker og ekspanderer dermed ejendomsporteføljen. En byggegrund udgør stadig hængeparti.

Foto: Mick Anderson/Polfoto/Arkiv

(Rettet klokken 15:56 med uddybning af mæglere på de enkelte handler på Metro-ejendommene)

Vojens-selskabet Davidsens Tømmerhandel har købt de sidste to af den nu lukkede Metro-kædes varehuse med overtagelse den 1. juni. Det drejer sig om ejendomme i Aarhus og Aalborg, skriver mægleren på handlen, EDC Erhverv Poul Erik Bech, i en pressemeddelelse.

I Aalborg er grunden på 26.000 kvm, mens bygningerne indeholder 12.000 etagemeter. I Aarhus er grunden er på 38.000 kvm med 17.000 etagemeter bygninger. Med de nye varehuse i porteføljen har byggekæden 14 afdelinger i Jylland, Odense og Nordsjælland. Davidsen har ca. 675 ansatte og en samlet omsætning på ca. 1,5 mia. kr.

"Med store afdelinger i Aarhus og Aalborg kan vi nu for alvor betegnes som en landsdækkende kæde. Det er vores klare mål at skærpe konkurrencen om både professionelle kunder og private forbrugere i de to områder, som vi nu rykker ind i," siger Povl Davidsen, ejer og bestyrelsesformand for Davidsens Tømmerhandel, i presemeddelelsen.

EDC Erhverv Poul Erik Bech har stået for salget af fire af fem Metros ejendomme i Danmark, hvoraf der dog stadig resterer en byggegrund i Odense. Sadolin & Albæk har været rådgiver på den femte ejendom i Københavns Sydhavn.

De to øvrige Poul Erik Bech-handler har været Kolding og Glostrup. Ejendommen i Glostrup blev erhvervet af Dansk Cater A/S, som åbner Inco-butik nummer tre i rækken. I Kolding blev ejendommen købt af Trade City som et led i udvidelsen af virksomheden, og den gamle Metro-bygning er således blevet til "Space City", som drives som ét samlet lager- og engroslejemål.

Planer for Metro-ejendom skudt til hjørne

Metro-kæden hænger stadig på sine varehuse i Danmark

Ejendomssalg redder resultatet for byggemarkedskæde

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 26: Over for gult

Med dagens Tour de France-start i København viser hovedstaden endnu engang sin status som en international by. Ikke så sært, at udenlandske investorer stadig gerne vil have del i værdierne, også selvom de måske tager et dyk for en tid.

Trængt boligfond må alligevel skride til salg

Frederiksberg Boligfond er stadig i så sårbar økonomisk situation, at der skal skaffes penge via ejendomssalg – præcist det, der i 2018 udløste folkelige protester, da Blackstone var udset som køber.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier