EjendomsWatch

Alle Metro-ejendomme er endelig solgt

Byggekæde køber de sidste to butikker og ekspanderer dermed ejendomsporteføljen. En byggegrund udgør stadig hængeparti.

Foto: Mick Anderson/Polfoto/Arkiv

(Rettet klokken 15:56 med uddybning af mæglere på de enkelte handler på Metro-ejendommene)

Vojens-selskabet Davidsens Tømmerhandel har købt de sidste to af den nu lukkede Metro-kædes varehuse med overtagelse den 1. juni. Det drejer sig om ejendomme i Aarhus og Aalborg, skriver mægleren på handlen, EDC Erhverv Poul Erik Bech, i en pressemeddelelse.

I Aalborg er grunden på 26.000 kvm, mens bygningerne indeholder 12.000 etagemeter. I Aarhus er grunden er på 38.000 kvm med 17.000 etagemeter bygninger. Med de nye varehuse i porteføljen har byggekæden 14 afdelinger i Jylland, Odense og Nordsjælland. Davidsen har ca. 675 ansatte og en samlet omsætning på ca. 1,5 mia. kr.

"Med store afdelinger i Aarhus og Aalborg kan vi nu for alvor betegnes som en landsdækkende kæde. Det er vores klare mål at skærpe konkurrencen om både professionelle kunder og private forbrugere i de to områder, som vi nu rykker ind i," siger Povl Davidsen, ejer og bestyrelsesformand for Davidsens Tømmerhandel, i presemeddelelsen.

EDC Erhverv Poul Erik Bech har stået for salget af fire af fem Metros ejendomme i Danmark, hvoraf der dog stadig resterer en byggegrund i Odense. Sadolin & Albæk har været rådgiver på den femte ejendom i Københavns Sydhavn.

De to øvrige Poul Erik Bech-handler har været Kolding og Glostrup. Ejendommen i Glostrup blev erhvervet af Dansk Cater A/S, som åbner Inco-butik nummer tre i rækken. I Kolding blev ejendommen købt af Trade City som et led i udvidelsen af virksomheden, og den gamle Metro-bygning er således blevet til "Space City", som drives som ét samlet lager- og engroslejemål.

Planer for Metro-ejendom skudt til hjørne

Metro-kæden hænger stadig på sine varehuse i Danmark

Ejendomssalg redder resultatet for byggemarkedskæde

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 47: Den svære afsked

Udskiftning i ledelseslaget hører til livets gang i den danske ejendomsbranche, men som vi så eksempler på i den forgange uge, kan det gøres mere eller mindre elegant. Samtidig gjorde nogle af de helt store aktører sig gældende, og den største af dem alle truede ligefrem med at vende Danmark ryggen.

Aftale med ny statslig superfond betyder fuldt hus hos pensionsinvestor i Nordhavn

AP Ejendomme og Danmarks Eksport- og Investeringsfond indgår lejeaftale til et trecifret millionbeløb, der gør den nye offentlige fællesfond til ankerlejer i det knap 17.000 kvm store Orienthuset, som står klar i Nordhavn til marts. Adm. direktør hos AP Ejendomme Peter Olsson beretter om markant lejerinteresse fra både ind- og udland.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier