EjendomsWatch

KAB etablerer almene boliger i nedslidt københavnerejendom

100 nye boliger er på vej centralt på Nørrebro. Projektet udvikles i et samarbejde med selvejende institution.

Foto: Google Street View

En af landets største administratorer af almene boliger, KAB, omdanner en ældre, nedslidt ejendom i Thorsgade på Nørrebro til 100 almene boliger. Projektet vil kombinere nybyggeri med renovering af dele ejendommen og omfatte i alt ca. 6-7000 etagekvadratmeter. Det skriver KAB i en pressemeddelelse. Værdien af ejendommen Thorsgade 61 er vurderet til 67 mio. kr.

Ejendommen er senest handlet i 1967. Ejeren er den selvejende institution Arbejde Adlers Hus, der driver en række bo- og aktiveringstilbud for socialt udsatte. Derfor ønsker man at omdanne huset til en kombination af almene boliger og sociale formål.

"Vi vil gerne udvikle vores hus til at rumme flere boligtyper og virke integrerende i bydelen. Fra et multihus for socialt udsatte til et multihus for alle," siger Torben Larsen, formand og centerchef i Arbejde Adlers Hus.

Store forskelle i boligers størrelse

Boligerne bliver opført i forskellige størrelser fra små basisboliger til unge på ca. 30 kvm til større boliger målrettet singlefamilier eller seniorer. I gadeplan vil huset byde på aktivitetscenter og café.

"Planen er at opføre forskellige typer almene boliger, der indgår i et socialt forpligtende fællesskab, som blandt andet er baseret på at tænke bygningsdrift og socialt fællesskab sammen," siger Rolf Andersson, byggedirektør i KAB.

Arbejde Adlers Hus og KAB forventer, at boligerne står klar til indflytning i slutningen af 2018.

Lean-tankegang skal effektivisere den almene boligsektor

Nyt grundkøbslån giver billige boliger i dyrt kvarter

 

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier