EjendomsWatch

KAB etablerer almene boliger i nedslidt københavnerejendom

100 nye boliger er på vej centralt på Nørrebro. Projektet udvikles i et samarbejde med selvejende institution.

Foto: Google Street View

En af landets største administratorer af almene boliger, KAB, omdanner en ældre, nedslidt ejendom i Thorsgade på Nørrebro til 100 almene boliger. Projektet vil kombinere nybyggeri med renovering af dele ejendommen og omfatte i alt ca. 6-7000 etagekvadratmeter. Det skriver KAB i en pressemeddelelse. Værdien af ejendommen Thorsgade 61 er vurderet til 67 mio. kr.

Ejendommen er senest handlet i 1967. Ejeren er den selvejende institution Arbejde Adlers Hus, der driver en række bo- og aktiveringstilbud for socialt udsatte. Derfor ønsker man at omdanne huset til en kombination af almene boliger og sociale formål.

"Vi vil gerne udvikle vores hus til at rumme flere boligtyper og virke integrerende i bydelen. Fra et multihus for socialt udsatte til et multihus for alle," siger Torben Larsen, formand og centerchef i Arbejde Adlers Hus.

Store forskelle i boligers størrelse

Boligerne bliver opført i forskellige størrelser fra små basisboliger til unge på ca. 30 kvm til større boliger målrettet singlefamilier eller seniorer. I gadeplan vil huset byde på aktivitetscenter og café.

"Planen er at opføre forskellige typer almene boliger, der indgår i et socialt forpligtende fællesskab, som blandt andet er baseret på at tænke bygningsdrift og socialt fællesskab sammen," siger Rolf Andersson, byggedirektør i KAB.

Arbejde Adlers Hus og KAB forventer, at boligerne står klar til indflytning i slutningen af 2018.

Lean-tankegang skal effektivisere den almene boligsektor

Nyt grundkøbslån giver billige boliger i dyrt kvarter

 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 48: Købmændenes klub

Ejendomsdirektøren i en større dagligvarekæde spiller en ufrivillig hovedrolle i en penibel sag, der ser ud til at gribe om sig. Det samme gør intrigerne i landets største almene boligforening, hvor en direktørfyring ser ud til at dække over mere, end hvad øjet lige ser.

Konkurrence om at byudvikle ved København Syd Station er begyndt

Metroselskabet starter udbud af nyt byområde ved Ny Ellebjerg Station, som fra næste år bliver døbt København Syd med metro, tre S-togslinjer og flere internationale tog til følge. Byområdet skal indeholde erhverv, boliger og butikker, fremgår af udbudsmaterialet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier