EjendomsWatch

Odense mangler familieboliger

Rådmand vil arbejde sammen med de almene boligselskaber om at skabe et pilotprojekt, der skal føre til billigere boliger.

Boligmarkedet i Odense er så presset, at der er ventelister til lejligheder selv i det belastede boligkvarter Vollsmose. | Foto: Ritzau Scanpix/Claus Bonnerup

Boligmarkedet i Odense er så presset, at der er ventelister til lejligheder selv i det belastede boligkvarter Vollsmose. Det skriver Fyens Stiftstidende.

Direktørerne for de fynske, almene boligorganisationer Civica og Fyns Almennyttige Boligselskab (FAB) vil gerne bygge flere almene familieboliger, men byrådet har bestemt, at hele den almene byggekvote bruges til at bygge studieboliger. Ifølge direktør i FAB, Jens Bøllingtoft, betyder det, at familier vælger Odense fra.

"Vi har hver måned mellem 300 og 500 nye medlemmer, der skrives op til en almen familiebolig, langt de fleste i Odense. Men alt er lejet ud, og der er ventelister. Og vi kan mærke, at folk siger: 'Vi kan ikke få en almen familiebolig i Odense, så vi slår vi os i stedet ned et andet sted på Fyn.' Det er risikoen for Odense, men det er selvfølgelig godt for os, der bygger andre steder," siger Jens Bøllingtoft til Fyens Stiftstidende.

Rådmand Steen Møller (C) forsøger at skaffe politisk flertal for et pilotprojekt, der skal give flere billige boliger i Odense samt et mere blandet boligmarked i samspil med boligselskaberne. I forbindelse med nybyggeri og renoveringer vil man revidere størrelse og placering samt skære ned på inventaret i nogle lejligheder.

Udskældt krav om billige boliger bakkes op af to ud af tre danskere

Anker Boye fra Mipim-messen: Denne gang kom investorerne til os

Mere fra EjendomsWatch

ATP-rekordsalg blev igangsat allerede for et år siden

Et fremadstormende ejendomsmarked var den primære årsag til, at ATP for godt et år siden satte gang i salgsprocessen vedrørerende pensionsinvestorens milliardaktiv North Galaxy i Bruxelles, som ellers var købt som en langsigtet investering så sent som i 2014.

Her er de seneste tinglyste ejendomshandler

Husbyggeren Hybel optræder sammen med Coop på dagens liste med 12 handler. Listen bringes i samarbejde med dataplatformen Resights og omfatter seneste tinglyste ejendomshandler i Danmark på over 10 mio. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier