EjendomsWatch

Odense mangler familieboliger

Rådmand vil arbejde sammen med de almene boligselskaber om at skabe et pilotprojekt, der skal føre til billigere boliger.

Boligmarkedet i Odense er så presset, at der er ventelister til lejligheder selv i det belastede boligkvarter Vollsmose.

Boligmarkedet i Odense er så presset, at der er ventelister til lejligheder selv i det belastede boligkvarter Vollsmose. Det skriver Fyens Stiftstidende.

Direktørerne for de fynske, almene boligorganisationer Civica og Fyns Almennyttige Boligselskab (FAB) vil gerne bygge flere almene familieboliger, men byrådet har bestemt, at hele den almene byggekvote bruges til at bygge studieboliger. Ifølge direktør i FAB, Jens Bøllingtoft, betyder det, at familier vælger Odense fra.

"Vi har hver måned mellem 300 og 500 nye medlemmer, der skrives op til en almen familiebolig, langt de fleste i Odense. Men alt er lejet ud, og der er ventelister. Og vi kan mærke, at folk siger: 'Vi kan ikke få en almen familiebolig i Odense, så vi slår vi os i stedet ned et andet sted på Fyn.' Det er risikoen for Odense, men det er selvfølgelig godt for os, der bygger andre steder," siger Jens Bøllingtoft til Fyens Stiftstidende.

Rådmand Steen Møller (C) forsøger at skaffe politisk flertal for et pilotprojekt, der skal give flere billige boliger i Odense samt et mere blandet boligmarked i samspil med boligselskaberne. I forbindelse med nybyggeri og renoveringer vil man revidere størrelse og placering samt skære ned på inventaret i nogle lejligheder.

Udskældt krav om billige boliger bakkes op af to ud af tre danskere

Anker Boye fra Mipim-messen: Denne gang kom investorerne til os

 

Forsiden lige nu

Medie: Nødlidende andelsforening leder efter køber

Andelsboligforeningen Ringertoften i København med en gæld på 459 mio. kr. leder efter en køber til foreningens ejendom. Det viser salgsmateriale, som mediet Insidebusiness er kommet i besiddelse af. "Garvet kriseadvokat" er på sagen, lyder det.

Ineffektivitet koster milliarder i den almene boligsektor

Trods milliardgevinster ved at samle indkøb centralt vælger de fleste boligselskaber selv at købe ind og hyre håndværkere. Sektoren agerer umodent, mener konsulentfirma, som til dels bakkes op af sektorens fælles indkøbsenhed, Almenindkøb. Her møder man lokal uvilje mod at hente besparelser, hvilket der kan være lyssky grunde til, lyder det.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier