EjendomsWatch

Klage udsætter underskrivelse af Femern-kontrakt

Underskrivelsen af den milliardkontrakt, der skulle skyde projektet med byggeriet af Femern-tunellen i gang, er blevet udskudt.

En klage over udbudsprocessen i forbindelse med byggeriet af Femern-tunnelen har sat en stopper for de underskrifter på kontrakter for omkring 30 mia. kr., der skulle finde sted fredag.

Den landfaste forbindelse mellem Lolland og Nordtyskland ville ellers tage det næste afgørende skridt på Axelborg i det centrale København, hvor det var planlagt, at en stribe entreprenører skulle underskrive kontrakterne under et arrangement.

Men klagen har fået Femen A/S til at aflyse arrangementet i sidste time.

"Af forsigtighedsgrunde må vi med dyb beklage aflyse underskriftsarrangementet," oplyser Femern A/S i en pressemeddelelse.

Klagen handler om selve udbudsprocessen og er indgivet ved Klagenævnet for Udbud.

Femern A/S oplyser, at de nu har iværksat en gennemgang af klagen, og at de er i dialog med de vindende entreprenører omkring mulighederne for at håndtere situationen mest hensigtsmæssigt.

"Vi ser frem til det forsatte samarbejde og den videre proces," lyder det i meddelelsen.

De danske selskaber, der vandt udbudsrunden, tæller bl.a. Cowi, Aarsleff og MT Højgaard.

Kontrakterne omhandler udgravning af Femern Bælt, selve tunnelforbindelserne og en 110 kilometer lang jernbane mellem Ringsted og Rødbyhavn. Selve tunnelen bliver 18 kilometer lang.

Femern-tunnelen kommer til at tage otte år at bygge, og byggeriet vil blive skudt i gang i 2018.

Intet er sikkert for Femern-bejlere

MT Højgaards bundlinje ramt af udskudte projekter

Mere fra EjendomsWatch

Milliard-pipeline giver optimisme hos Hoffmann: "Mange nye spændende kunder"

Ifølge topchefen hos den danske entreprenørvirksomhed Hoffmann er skyerne fra første kvartal ved at lette, selvom markedskonjunkturerne forsat kan være lunefulde. I pipelinen er der projekter for op imod 2 mia. kr., fortæller Torben Bjørk Nielsen, der mener, at indtjeningen generelt bør være højere i en branche med store risici.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier