EjendomsWatch

Klage udsætter underskrivelse af Femern-kontrakt

Underskrivelsen af den milliardkontrakt, der skulle skyde projektet med byggeriet af Femern-tunellen i gang, er blevet udskudt.

En klage over udbudsprocessen i forbindelse med byggeriet af Femern-tunnelen har sat en stopper for de underskrifter på kontrakter for omkring 30 mia. kr., der skulle finde sted fredag.

Den landfaste forbindelse mellem Lolland og Nordtyskland ville ellers tage det næste afgørende skridt på Axelborg i det centrale København, hvor det var planlagt, at en stribe entreprenører skulle underskrive kontrakterne under et arrangement.

Men klagen har fået Femen A/S til at aflyse arrangementet i sidste time.

"Af forsigtighedsgrunde må vi med dyb beklage aflyse underskriftsarrangementet," oplyser Femern A/S i en pressemeddelelse.

Klagen handler om selve udbudsprocessen og er indgivet ved Klagenævnet for Udbud.

Femern A/S oplyser, at de nu har iværksat en gennemgang af klagen, og at de er i dialog med de vindende entreprenører omkring mulighederne for at håndtere situationen mest hensigtsmæssigt.

"Vi ser frem til det forsatte samarbejde og den videre proces," lyder det i meddelelsen.

De danske selskaber, der vandt udbudsrunden, tæller bl.a. Cowi, Aarsleff og MT Højgaard.

Kontrakterne omhandler udgravning af Femern Bælt, selve tunnelforbindelserne og en 110 kilometer lang jernbane mellem Ringsted og Rødbyhavn. Selve tunnelen bliver 18 kilometer lang.

Femern-tunnelen kommer til at tage otte år at bygge, og byggeriet vil blive skudt i gang i 2018.

Intet er sikkert for Femern-bejlere

MT Højgaards bundlinje ramt af udskudte projekter

Mere fra EjendomsWatch

Ejendomsadvokater på spil i endnu en fond: Far og søn lavede millionaftaler

FINGRENE I FONDSMIDLER: To advokater, der er far og søn, har modtaget millioner af kroner fra fond, siden faren blev bestyrelsesformand i 2017. Sønnen har fået ansvaret for et stort ejendomsprojekt, mens faren har tjent en million på at investere fondens penge. Honorarer kan være i strid med loven såvel som de advokatetiske regler.

Briefing uge 3: Nye lejekammerater

Af nød eller ej, vælger flere og flere virksomheder at sælge deres ejendomme og blive lejere. Det frigør penge, der kan bruges på kerneopgaven. I denne uge skabte Parken opstandelse med nyheden om, at professionelle investorer måske overtager nationalarenaen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier