EjendomsWatch

Ejendomme hjælper Færchfonden til overskud

Ejendomme er samtidig en usikker faktor i forventningerne for 2016, lyder det fra adm. direktør.

Blandt Færchfondens ejendomme er Blegdamsgården på Østerbro i København, der drives som 79 lejeboliger. | Foto: PR

Færchfonden havde et godt i 2015, hvor det blev til et overskud på 71,4 mio. kr. før skat. Det skriver Dagbladet Struer. Fonden har aktiver for 2,1 mia. kr., herunder flere ejendomme i Holstebro og København.

Færchfonden uddeler hvert år millionbeløb til forskellige projekter i Nordvestjylland. Adm. direktør for Færchfonden, Martin Vang Hansen, tør ikke gætte på, hvordan resultatet for 2016 kommer til at se ud.

"Det afhænger meget af udviklingen på kursen af værdipapirerne og vores ejendomme. Og aktiekurserne har ikke været for opløftende i begyndelsen af året, så vi forventer ikke et lige så højt overskud i år som i 2015," siger han.

Færch Holding solgte i 2014 Færch Plast til kapitalfonden EQT Partners og uddelte gevinsten til aktionærerne. Færchfonden var storaktionær i Færch Holding, hvor fonden ejede 20 pct. af aktierne, og opnåede bl.a. derigennem et overskud på 361,8 mio. kr. før skat i 2014. Før da var det medejerskabet af Skandinavisk Tobakskompagni, der var fondens guldæg.

Investeringsbank løber med Fætter BR-ejendomme i trecifret millionhandel

EQT står til milliardjackpot på salg af Tiger-butikker

Mere fra EjendomsWatch

Danica finder ny administrator af tocifret milliardportefølje

En af landets største ejendomsadministratorer, CEJ, skal fra 1. oktober overtage administrationen af Danica Ejendommes portefølje af erhvervs- og boligejendomme.”Det styrker selvtilliden i organisationen,” lyder det fra topchef. Aftalen bliver blandt CEJ’s største og overtages fra den større konkurrent Newsec. (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier