EjendomsWatch

Dansk Byggeri: Vi er ude af krisen

Dansk økonomi er i bedring og beskæftigelsen på vej mod en normalisering, konkluderer Dansk Byggeri i sin seneste konjunkturanalyse.

Foto: Ritzau Scanpix/Jan Dagø

En stigende beskæftigelse, fremgang i reallønnen og mere gang i boligmarkedet er alt sammmen tegn på, at dansk økonomi er på vej ud af flere års krise. Det konkluderer erhvervsorganisationen Dansk Byggeri i sin seneste konjunkturanalyse.

"Byggeaktiviteten afhænger af temperaturen i samfundsøkonomien, og vi kan nu se et afgørende vendepunkt for byggeaktiviteten. Vi nåede i 2015 op på en beskæftigelse på 155.000 for året som helhed og nærmer os dermed de 160.000, som vi kalder normalen for beskæftigelsen i byggeriet," siger chefanalytiker Finn Bo Frandsen, Dansk Byggeri, i en pressemeddelelse.

Ifølge Dansk Byggeri vil beskæftigelsen stige med yderligere 2000 mand i år og med 3000 i 2017.

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 25: Sommernerver

Rentestigninger og øget inflation smitter også af på ejendomsmarkedet, og i ugens løb har flere vægtige aktører i branchen forsøgt at mane til besindighed. Ingen grund til panik, endnu i hvert fald.

Medie: Nervøse investorer sår tvivl om milliardhandler

To konkrete ejendomshandler til flere milliarder risikerer ifølge mediet Insidebusiness at falde på gulvet, efter at en række danske og udenlandske investorer har gransket aktiverne og fundet prisen alt for høj i et økonomisk klima præget af usikkerhed og nervøsitet.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier