EjendomsWatch

Japansk milliardopkøb af boligpapirer i Danmark øger risiko for rentechok

Med den seneste bølge af japanske opkøb af danske realkreditobligationer ejer udlandet nu så mange boligpapirer, at det kan blive et problem under en ny krise, advarer flere branchekendere.

Udlandets stigende appetit på danske boligobligationer har trykket renterne ned, men samtidig udgør udviklingen i dag også en risiko for boligejerne, hvis de udenlandske investorer pludselig skulle søge mod andre markeder midt i en større økonomisk nedtur. | Foto: JP

Japanske investorer har på to år købt danske realkreditobligationer for mere end 60 mia. kr. Det viser nye tal fra Danske Bank.

Nu ejer udlandet så mange obligationer, at danske boligejere risikerer et rentechok under den næste krise, advarer flere eksperter.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 48: Olsson sejrer 1-0 på udebane over skeptisk vagthund

Trods advarsler fra bl.a. Finanstilsynet er det lykkedes AP Pension at indkassere en gevinst på sit samarbejde om finansiering med ejendomsudvikler Jens Schaumann. Med risikosky banker, der har tilsynets ånde i nakken, er det ikke underligt, at ejendomsdirektøren i AP Pension, Peter Olsson, har mod på mere af det samme.

Familiekontor køber over 10.000 kvm boligejendomme i København

Bilimportør-familie er i gang med at opbygge en ejendomsportefølje, fortæller adm. direktør, der netop har overtaget otte boligejendomme i København. "Hvis vi bliver introduceret for interessante ejendomme, så vil vi se på det. Også på den korte bane," siger han til EjendomsWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier