EjendomsWatch

Arkitektgruppen og NREP udvider samarbejde med 186 Amager-boliger

Projektudvikleren igangsætter første etape af nyt boligprojekt nær et igangværende byggeprojekt. De to projekter skal rumme 500 private boliger til en projektværdi på to mia. kr.

Foto: PR-visualisering

Den Odense-baserede projektudvikler Arkitektgruppen udvider sit makkerskab med kapitalforvalteren NREP omkring nye boliger på Amager.

På et område mellem Kløvermarken og Amager Strandpark opføres et byggeri, Strandhaverne, på i alt 28.000 kvm, hvor de første 186 private boliger igangsættes i denne måned, oplyser partnerne i en pressemeddelelse.

"Yderligere er planlagt henholdsvis hotellejligheder og 25 pct. almene boliger på grunden," hedder det.

Grunden ligget tæt på et andet af Arkitektgruppen og NREP’s fælles projekter under opførelse, Greensquare Garden, på 30.000 kvm.

"Tilsammen udgør de to projekter mere end 500 private boliger og har en projektværdi på omkring 2 mia. kr.," skriver parterne i meddelelsen.

Strandhaverne har været undervejs i mere end fire år, da det er gammel industriområder, der skal forvandles til boliger med nødvendig lokalplan og høringsproces.

Lokalplanen for området muliggør 750-850 nye boliger og knap 20.000 kvm erhverv i området tæt på Amager Strandpark, fremgår det.

I alt samarbejder Arkitektgruppen og NREP om mere end 100.000 kvm nybyggeri i København, skriver parterne.

NREP frasælger 16 supermarkeder og får partner til danske butikscentre 

Arkitektgruppen river ned midt i Odense for at bygge boliger

Nyt NREP-koncept med 2000 studieboliger ser dagens lys

Arkitektgruppen og NREP øjner marked for bæredygtige boliger  

Mere fra EjendomsWatch

Amerikansk investor køber Coop-butikker for 300 mio. kr.

11 supermarkeder på i alt 13.100 kvm har skiftet hænder i en sale & leaseback-aftale mellem Coop Danmark og amerikanske W.P. Carey. "Norden fortsætter med at være et nøglemarked for W.P. Carey," udtaler amerikanerne, der ser handlen som starten på et langsigtet partnerskab.

Her er de seneste tinglyste ejendomshandler

På dagens liste er en større trecifret millionhandel faldet på plads mellem amerikanske Hines og svenske Bonava. De i alt 21 transaktioner rummer også bl.a. Jeudan, ATP Ejendomme, Aldi og Rema 1000. Oversigten bringes i samarbejde med dataplatformen Resights og omfatter tinglyste ejendomshandler i Danmark på over 10 mio. kr.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier