Arkitektgruppen og NREP øjner marked for bæredygtige boliger

335 lejligheder bliver nu opført på Amager. Projektet er en del af en samarbejdsaftale, der skal munde ud i omkring 1000 boliger.
Boligbyggeriet Greensquare Garden på Amager i København. | Foto: PR-visualisering
Boligbyggeriet Greensquare Garden på Amager i København. | Foto: PR-visualisering

Første spadestik til et nyt bæredygtigt boligbyggeri på Strandlodsvej på Amager er nu blevet taget. Byggeriet, der har fået navnet Greensquare Garden, er et joint venture-projekt mellem Arkitektgruppen, som opfører, og den nordiske udbyder af ejendomsfonde Nordic Real Estate Partners, NREP, som bygherre.

Boligbyggeriet, der i alt rummer 29.800 etagemeter fordelt på seks ejendomme, vil bestå af 20 almennyttige boliger og 315 private udlejningslejligheder.

"Med Greensquare Garden fortsætter vi udviklingen af Amager som et attraktivt og spændende boligområde i København. Med en beliggenhed mellem Amager Strandpark og Kløvermarken får de kommende beboere adgang til nogle af de bedste rekreative områder i København samtidig med, at de er meget tæt på city," siger Robin Feddern, adm. direktør i Arkitektgruppen, i en pressemeddelelse.

Ikke kun en god tanke

På grunden, hvor boligbyggeriet skal opføres, har der tidligere ligget otte lagerbygninger, som nu er nedrevet, men hvor 3000 tons knust tegl og 5.700 tons knust beton vil blive genanvendt i det nye byggeri.

Ifølge Jakob Flymer, investeringschef i NREP, er genanvendelsen af materialerne blot et eksempel på, hvordan bæredygtighed kan tænkes ind i et projekt.

"Bæredygtighed er ikke længere blot en god tanke, men på vej til at blive en del af kerneproduktet. Vi ser i stigende grad, at flere ønsker at være en del af løsningen på de klima- og ressourcemæssige udfordringer, og NREP vil gerne være med til at lede udviklingen mod mere bæredygtige løsninger i branchen," siger Jakob Flymer i en pressemeddelelse.

Første etape af Greensquare Garden forventes klar til indflytning i midten af 2019, og året efter vil hele projektet, der også indeholder 370 kvm erhverv, stå færdigt. Boligbyggeriet er tegnet af Årstiderne Arkitekter, mens ingeniørfirmaet Henry Jensen er rådgiver.

NREP og Arkitektgruppen annoncerede tidligere i år et samarbejde, som skal føre til ca. 1000 boliger i København, hvor de fleste af boligerne bygges i Ørestad på Amager, mens der også skal bygges Teglhusene i Sydhavnen. I alt bygges 104.000 kvm til en samlet estimeret projektværdi af 3,4 mia. kr.

Ejendomsselskaber bygger boliger for 3,4 mia. kr. 

Arkitektgruppen og NREP færdiggør karrébyggeri i Ørestad 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også