Arkitektgruppen river ned midt i Odense for at bygge boliger

Projektudvikleren køber ejendom i det centrale Odense og forventer at rive den ned til fordel for boligprojekt.
Foto: PR
Foto: PR

Den Odense-baserede projektudvikler Arkitektgruppen har købt Tigergården på Nørregade 77 i Odense af børsnoterede Admiral Capital, fremgår det af en pressemeddelelse. Her fremgår salgsprisen ikke, men ejendommen havde i 2016 en offentlig vurdering på 67 mio. kr.

Ejendommen ligger centralt på hjørnet af Nørregade og Østre Stationsvej midt imellem det nye koncertsted Odeon og Odense Banegård. Når en ny lokalplan er på plads, vil Arkitektgruppen rive ejendommen ned og i stedet bygge ca. 15.000 kvm primært boliger med enkelte butikker i stueetagen.

"Der er allerede gjort en del forarbejde, ligesom der er indledt en god dialog med kommunen om, hvad der er bedst for Odense. Udgangspunktet er solidt, beliggenheden er fantastisk, og nu afsætter vi betydelige ressourcer og bruger vores mangeårige erfaring med byudvikling til at finde den rigtige løsning for Tigergården. Det nye byggeri skal løfte hele området både arkitektonisk og funktionelt. Vi glæder os meget til at komme i gang med arbejdet," siger Robin Feddern, adm. direktør i Arkitektgruppen, i meddelelsen.

Tigergården ligger i forlængelse af Thomas B. Thriges Gade, der er i gang med at blive omdannet fra en færdselsåre til et nyt bykvarter. Her er Arkitektgruppen også aktiv med byggeriet Terrassehusene, hvor 32 lejligheder skal stå klar til indflytning til sommer.

600-årig ruin skal flyttes for at gøre plads til nybyggeri

Arkitektgruppen og NREP øjner marked for bæredygtige boliger

Niels Thorborg investerer i boligprojekt i Odense

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også