EjendomsWatch

Arkitektgruppen river ned midt i Odense for at bygge boliger

Projektudvikleren køber ejendom i det centrale Odense og forventer at rive den ned til fordel for boligprojekt.

Foto: PR

Den Odense-baserede projektudvikler Arkitektgruppen har købt Tigergården på Nørregade 77 i Odense af børsnoterede Admiral Capital, fremgår det af en pressemeddelelse. Her fremgår salgsprisen ikke, men ejendommen havde i 2016 en offentlig vurdering på 67 mio. kr.

Ejendommen ligger centralt på hjørnet af Nørregade og Østre Stationsvej midt imellem det nye koncertsted Odeon og Odense Banegård. Når en ny lokalplan er på plads, vil Arkitektgruppen rive ejendommen ned og i stedet bygge ca. 15.000 kvm primært boliger med enkelte butikker i stueetagen.

"Der er allerede gjort en del forarbejde, ligesom der er indledt en god dialog med kommunen om, hvad der er bedst for Odense. Udgangspunktet er solidt, beliggenheden er fantastisk, og nu afsætter vi betydelige ressourcer og bruger vores mangeårige erfaring med byudvikling til at finde den rigtige løsning for Tigergården. Det nye byggeri skal løfte hele området både arkitektonisk og funktionelt. Vi glæder os meget til at komme i gang med arbejdet," siger Robin Feddern, adm. direktør i Arkitektgruppen, i meddelelsen.

Tigergården ligger i forlængelse af Thomas B. Thriges Gade, der er i gang med at blive omdannet fra en færdselsåre til et nyt bykvarter. Her er Arkitektgruppen også aktiv med byggeriet Terrassehusene, hvor 32 lejligheder skal stå klar til indflytning til sommer.

600-årig ruin skal flyttes for at gøre plads til nybyggeri

Arkitektgruppen og NREP øjner marked for bæredygtige boliger

Niels Thorborg investerer i boligprojekt i Odense

Mere fra EjendomsWatch

Schweiz-investor i nyt opkøb – rådgiver på trapperne med 1 mia. kr. yderligere

Swiss Life med knap 650 mia. kr. i ejendomme har med hjælp fra Kristensen Properties købt op i Aarhus for over 100 mio. kr. Kent Hoeg Sørensen, adm. direktør i selskabets danske brohoved, er igang med at lægge sidste hånd på fire køb mere. ”Swiss Life er ikke færdige i Danmark. De kan genkende en god investering,” siger han.

Østjysk vækstkommune går på investorjagt

I Hornslet, 20 km nord for Aarhus, søger Syddjurs Kommune nu ”en ambitiøs partner”, der udover at gøre byen større, også skal gøre den bedre. Projektleder håber på interesse fra både udviklere og pensionskasser.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier