Medie: Kapitalfond pønser på salg af butikskæde efter opstramning

En ny ledelse i Tiger-kæden, der er grundlagt af iværksætter, der nu også er ejendomsinvestor, har i løbet af de seneste måneder vendt udviklingen så meget, at ejeren nu overvejer at sætte en salgsproces i gang.
Tiger-kæden er grundlagt af Lennart Lajboschitz. | Foto: Ritzau Scanpix/Finn Frandsen
Tiger-kæden er grundlagt af Lennart Lajboschitz. | Foto: Ritzau Scanpix/Finn Frandsen

Efter en dårlig periode er butikskæden Flying Tiger Copenhagen — tidligere bare Tiger — igen i så god gænge, at ejeren, kapitalfonden EQT, fører samtaler med investeringsbanker om, hvorvidt forbedringen er så stor, at fonden kan sælge eller børsnotere Tiger-kæden allerede i år. Der skriver Berlingske Business på baggrund af kilder, som ifølge medier har kendskab til overvejelserne.

"Det har jeg ingen kommentarer til. Alle exitmuligheder er stadig til stede, det gælder også børsplanerne. Alle muligheder er åbne, og vi er tilfredse med udviklingen," siger Morten Hummelmose, EQT's mand i bestyrelsen i selskabet bag Tiger-kæden, Zebra, til Berlingske Business.

Kæden kom ud i problemer under den forrige topchef, franske Xavier Vidal. Han havde trukket kæden i forkert retning i forhold til målgruppen med for høje priser og uskarpt sortimentet. Vidal blev fyret for godt et år siden, og ind kom i stedet den tidligere Føtex- og Berlingske-topchef Mette Maix, som sammen med Carsten Fensholt som ny finansdirektør fik til opgave at rette op på kæden.

Tiger-kæden er grundlagt af Lennart Lajboschitz, der sidder i bestyrelsen og fortsat ejer knap 30 pct. af virksomheden. Han fortæller til Berlingske Business, at han primært deltager i bestyrelsesmøder og ellers fokuserer på sine ejendomsinvesteringer.

Kapitalfond er klar med ny fond målrettet ejendomme

Nye butikker skal drive Tiger-vækst i 2017

Tiger-grundlægger vil lave eksperimenterende boliger i historisk ejendom

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også