EjendomsWatch

Medie: Kapitalfond pønser på salg af butikskæde efter opstramning

En ny ledelse i Tiger-kæden, der er grundlagt af iværksætter, der nu også er ejendomsinvestor, har i løbet af de seneste måneder vendt udviklingen så meget, at ejeren nu overvejer at sætte en salgsproces i gang.

Tiger-kæden er grundlagt af Lennart Lajboschitz. | Foto: Ritzau Scanpix/Finn Frandsen

Efter en dårlig periode er butikskæden Flying Tiger Copenhagen — tidligere bare Tiger — igen i så god gænge, at ejeren, kapitalfonden EQT, fører samtaler med investeringsbanker om, hvorvidt forbedringen er så stor, at fonden kan sælge eller børsnotere Tiger-kæden allerede i år. Der skriver Berlingske Business på baggrund af kilder, som ifølge medier har kendskab til overvejelserne.

"Det har jeg ingen kommentarer til. Alle exitmuligheder er stadig til stede, det gælder også børsplanerne. Alle muligheder er åbne, og vi er tilfredse med udviklingen," siger Morten Hummelmose, EQT's mand i bestyrelsen i selskabet bag Tiger-kæden, Zebra, til Berlingske Business.

Kæden kom ud i problemer under den forrige topchef, franske Xavier Vidal. Han havde trukket kæden i forkert retning i forhold til målgruppen med for høje priser og uskarpt sortimentet. Vidal blev fyret for godt et år siden, og ind kom i stedet den tidligere Føtex- og Berlingske-topchef Mette Maix, som sammen med Carsten Fensholt som ny finansdirektør fik til opgave at rette op på kæden.

Tiger-kæden er grundlagt af Lennart Lajboschitz, der sidder i bestyrelsen og fortsat ejer knap 30 pct. af virksomheden. Han fortæller til Berlingske Business, at han primært deltager i bestyrelsesmøder og ellers fokuserer på sine ejendomsinvesteringer.

Kapitalfond er klar med ny fond målrettet ejendomme

Nye butikker skal drive Tiger-vækst i 2017

Tiger-grundlægger vil lave eksperimenterende boliger i historisk ejendom

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 32: Hvad er god service?

Branchen for ejendomsservice viste igen, at dens store akilleshæl er indtjeningen, mens resten af Danmark diskuterede, om udlejere har ret til at hæve huslejen, når inflationen stiger. Ugens overflyvning af de største historier på EjendomsWatch er klar.

Klumme: Forkast ny lov om andelsboliger

Den nuværende vilkårlighed i valuarvurderinger af andelsboliger vil fortsætte, hvis regeringens forslag om at ændre andelsboligloven, bliver til virkelighed, lyder det fra valuar Lars Wismann i denne klumme.

Jury på plads til Årets Ejendomsvirksomhed

EJENDOM2022: Erfarne navne fra ejendomsbranchen skal finde de bedst kvalificerede bud på vinderne af tre nye branchepriser, som uddeles på topmødet Ejendom2022 til november. Først skal EjendomsWatchs læsere og andre interesserede dog indstillle mulige kandidater.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier