EjendomsWatch

Medie: Kapitalfond pønser på salg af butikskæde efter opstramning

En ny ledelse i Tiger-kæden, der er grundlagt af iværksætter, der nu også er ejendomsinvestor, har i løbet af de seneste måneder vendt udviklingen så meget, at ejeren nu overvejer at sætte en salgsproces i gang.

Tiger-kæden er grundlagt af Lennart Lajboschitz. | Foto: Ritzau Scanpix/Finn Frandsen

Efter en dårlig periode er butikskæden Flying Tiger Copenhagen — tidligere bare Tiger — igen i så god gænge, at ejeren, kapitalfonden EQT, fører samtaler med investeringsbanker om, hvorvidt forbedringen er så stor, at fonden kan sælge eller børsnotere Tiger-kæden allerede i år. Der skriver Berlingske Business på baggrund af kilder, som ifølge medier har kendskab til overvejelserne.

"Det har jeg ingen kommentarer til. Alle exitmuligheder er stadig til stede, det gælder også børsplanerne. Alle muligheder er åbne, og vi er tilfredse med udviklingen," siger Morten Hummelmose, EQT's mand i bestyrelsen i selskabet bag Tiger-kæden, Zebra, til Berlingske Business.

Kæden kom ud i problemer under den forrige topchef, franske Xavier Vidal. Han havde trukket kæden i forkert retning i forhold til målgruppen med for høje priser og uskarpt sortimentet. Vidal blev fyret for godt et år siden, og ind kom i stedet den tidligere Føtex- og Berlingske-topchef Mette Maix, som sammen med Carsten Fensholt som ny finansdirektør fik til opgave at rette op på kæden.

Tiger-kæden er grundlagt af Lennart Lajboschitz, der sidder i bestyrelsen og fortsat ejer knap 30 pct. af virksomheden. Han fortæller til Berlingske Business, at han primært deltager i bestyrelsesmøder og ellers fokuserer på sine ejendomsinvesteringer.

Kapitalfond er klar med ny fond målrettet ejendomme

Nye butikker skal drive Tiger-vækst i 2017

Tiger-grundlægger vil lave eksperimenterende boliger i historisk ejendom

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 4: Flyvende udskiftning

Der blev i den forgangne uge både taget afsked og budt velkommen i de højere luftlag hos en håndfuld større danske ejendomsaktører. Hos DSB måtte en overrasket chefveteran eksempelvis for første gang i sit liv prøve, hvordan det er at være arbejdsløs.

Danske Mipim-deltagere glæder sig til igen at netværke

MIPIM 2022: Europas største ejendomsesse, Mipim, vender tilbage til marts, og mange i branchen ser frem til at mødes efter en længere corona-pause. "Det er voldsomt effektivt," siger Exometric-topchef om en af årsagerne til den store interesse. Også Elf Development og Carlsberg Byen er topklar.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier