Kapitalfond er klar med ny fond målrettet ejendomme

Kapitalfonden EQT, der bl.a. kontrollerer Flying Tiger-kæden, har søsat sin første fond, der er målrettet ejendomsinvesteringer.
Foto: PR
Foto: PR

Endnu en investor med fokus på ejendomsinvesteringer ser dagens lys.

Det er den svenske kapitalfond EQT, der i Danmark bl.a. ejer Flying Tiger, Færch Plast og Huscompagniet, som er klar til at kaste sig over flere investeringer i ejendomme, efter at fonden, EQT Real Estate I, har samlet kapitaltilsagn for 420 mio. euro (ca. 3,1 mia. kr.) sammen fra interesserede investorer.

"Fonden vil investere i value add-aktiver inden for fast ejendom med fokus på at repositionere ejendomme med høje startafkast, fortrinsvist i kontorsektoren, i gateway-byer i Vesteuropa," skriver EQT i en pressemeddelelse.

Gateway-byer er normalt defineret som byer med let adgang fra lufthavne og anden infrastruktur.

"Med denne fond får markedet en ny og ihærdig pan-europæisk udfordrer, der vil blive i stand til at opnå fordele ved EQT's særlige kombination af global rækkevidde og lokalt ansatte," siger Edouard Fernandez, partner i EQT og meddirektør i EQT Real Estate.

De første 35 pct. af det samlede kapitaltilsagn er allerede investeret i fire ejendomme: To i Paris, en i Köln samt en nær Stockholm.

EQT, der har den svenske Wallenberg-familie som storaktionær, har efter eget udsagn rejst 36 mia. euro (ca. 260 mia. kr.) gennem 23 forskellige fonde. De virksomheder, som EQT er ejer af, omsætter for over 140 mia. kr. og beskæftiger omkring 110.000 ansatte, fremgår det.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også