EjendomsWatch

Kapitalfond er klar med ny fond målrettet ejendomme

Kapitalfonden EQT, der bl.a. kontrollerer Flying Tiger-kæden, har søsat sin første fond, der er målrettet ejendomsinvesteringer.

Foto: PR

Endnu en investor med fokus på ejendomsinvesteringer ser dagens lys.

Det er den svenske kapitalfond EQT, der i Danmark bl.a. ejer Flying Tiger, Færch Plast og Huscompagniet, som er klar til at kaste sig over flere investeringer i ejendomme, efter at fonden, EQT Real Estate I, har samlet kapitaltilsagn for 420 mio. euro (ca. 3,1 mia. kr.) sammen fra interesserede investorer.

"Fonden vil investere i value add-aktiver inden for fast ejendom med fokus på at repositionere ejendomme med høje startafkast, fortrinsvist i kontorsektoren, i gateway-byer i Vesteuropa," skriver EQT i en pressemeddelelse.

Gateway-byer er normalt defineret som byer med let adgang fra lufthavne og anden infrastruktur.

"Med denne fond får markedet en ny og ihærdig pan-europæisk udfordrer, der vil blive i stand til at opnå fordele ved EQT's særlige kombination af global rækkevidde og lokalt ansatte," siger Edouard Fernandez, partner i EQT og meddirektør i EQT Real Estate.

De første 35 pct. af det samlede kapitaltilsagn er allerede investeret i fire ejendomme: To i Paris, en i Köln samt en nær Stockholm.

EQT, der har den svenske Wallenberg-familie som storaktionær, har efter eget udsagn rejst 36 mia. euro (ca. 260 mia. kr.) gennem 23 forskellige fonde. De virksomheder, som EQT er ejer af, omsætter for over 140 mia. kr. og beskæftiger omkring 110.000 ansatte, fremgår det.

Mere fra EjendomsWatch

Klumme: Nye finansieringsvilkår ændrer markedet for ejendomsudvikling markant

Det nuværende rentemarked og kommende krav fra Finanstilsynet vil medføre en kraftig forringelse af ejendomsbranchens finansieringsvilkår. Det skaber muligheder for både ejendomsudviklere og ejendomsinvestorer, især dem, som formår at agere i et tiltagende komplekst juridisk miljø, lyder det fra Bech-Bruun-advokat i denne klumme.

Krise tvinger ejendomsmæglere til at barbere i staben

Den finansielle uro har også ramt landets mæglere. Tiderne med fuld fart fremad er sat på hold – organisationerne skæres til, medarbejdere fyres, men enkelte ser det som en mulighed for at opsnappe de bedste kandidater. ”Medvinden skal nok komme tilbage,” siger Colliers-direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier