EjendomsWatch

Kapitalfond er klar med ny fond målrettet ejendomme

Kapitalfonden EQT, der bl.a. kontrollerer Flying Tiger-kæden, har søsat sin første fond, der er målrettet ejendomsinvesteringer.

Endnu en investor med fokus på ejendomsinvesteringer ser dagens lys.

Det er den svenske kapitalfond EQT, der i Danmark bl.a. ejer Flying Tiger, Færch Plast og Huscompagniet, som er klar til at kaste sig over flere investeringer i ejendomme, efter at fonden, EQT Real Estate I, har samlet kapitaltilsagn for 420 mio. euro (ca. 3,1 mia. kr.) sammen fra interesserede investorer.

"Fonden vil investere i value add-aktiver inden for fast ejendom med fokus på at repositionere ejendomme med høje startafkast, fortrinsvist i kontorsektoren, i gateway-byer i Vesteuropa," skriver EQT i en pressemeddelelse.

Gateway-byer er normalt defineret som byer med let adgang fra lufthavne og anden infrastruktur.

"Med denne fond får markedet en ny og ihærdig pan-europæisk udfordrer, der vil blive i stand til at opnå fordele ved EQT's særlige kombination af global rækkevidde og lokalt ansatte," siger Edouard Fernandez, partner i EQT og meddirektør i EQT Real Estate.

De første 35 pct. af det samlede kapitaltilsagn er allerede investeret i fire ejendomme: To i Paris, en i Köln samt en nær Stockholm.

EQT, der har den svenske Wallenberg-familie som storaktionær, har efter eget udsagn rejst 36 mia. euro (ca. 260 mia. kr.) gennem 23 forskellige fonde. De virksomheder, som EQT er ejer af, omsætter for over 140 mia. kr. og beskæftiger omkring 110.000 ansatte, fremgår det.

Forsiden lige nu

KPMG-topchef køber investeringsejendom til rekordpris og gør lejere nervøse

Den øverste chef i revisionsselskabet KPMG i Danmark er ved siden af sit job også ejendomsinvestor. Med en ny tocifret millioninvestering i en nødlidende ejendom i København frygter lejerne at blive kastebold mellem kortsigtede spekulanter. KPMG-direktør lover dog over for EjendomsWatch at overholde gældende lovgivning.

Et flertal af danskere går ind for blandede byområder

Hverken høje eller lave indkomstgrupper skal klumpe sig sammen, lyder det fra statsministeren – og også fra en overvægt af danskere, viser en rundspørge. Resultatet glæder den almene boligsektor, der har gode erfaringer med blandet byggeri, og som også flere og flere private udviklere går i partnerskab med.

Gangsted-Rasmussen henter ny ejendomspartner

Familievirksomheden Gangsted-Rasmussen har hentet en ny ejendomspartner hos konkurrent. Rekrutteringen kommer efter, at Christian Gangsted-Rasmussen sidste år valgte at sige farvel til en række tidligere partnere og videreføre virksomheden i nye rammer.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier