EjendomsWatch

Nye butikker skal drive Tiger-vækst i 2017

Butikskæden Tiger har fuld fart i sin forretning, der øgede salget markant sidste år, viser nyt regnskab. Nye butikker skal øge overskuddet det kommende år. 

Foto: Thomas Fredberg/Polfoto

Tiger-butikkerne øgede omsætningen til over fire milliarder kroner i 2016 i takt med, at den internationale ekspansion fortsatte. Det viser regnskabet for 2016.

Samlet åbnede Tiger, der sælger et bredt sortiment af alt fra chokoladebarer til hårbørster, 160 nye butikker verden over sidste år. Specielt i Italien og Spanien blev der åbnet nye butikker, og så langt væk som Korea kom fire til.

Det sender det samlede antal op til 745 Tiger-butikker verden over.

"Vi oplevede endnu et år med salgsvækst drevet af stor appetit for at åbne nye butikker hos vores partnere," skriver administrerende direktør Michael Hauge Sørensen i forbindelse med regnskabet.

Der er da også blevet langet langt mere over disken. Tiger solgte for 4,3 milliarder kroner mod 3,6 milliarder kroner i 2015.

Alt er dog lang fra idel lykke hos Tiger, der har haft problemer med at få det hele til køre optimalt i 2016. Det spiller en afgørende rolle i, at resultatet er faldet markant.

Efter alle regninger var betalt kunne Tiger-kæden, hvis moderselskab har navnet Zebra, putte 82 millioner kroner i lommen mod 210 millioner kroner i 2015-regnskabet.

"Driftsproblemer havde en negativ indflydelse på resultaterne. I første halvdel af året havde vi problemer med at skaffe varer til det faste sortiment og i slutningen af året var der forsinkelser i leveringen af varer til julesalget," skriver Tiger i regnskabet.

Problemerne har blandt andet betydet, at Tiger har måttet nedskrive værdien af sit lager med 112 millioner kroner. I 2015 var det tal 17 millioner.

I 2017 forventer Tiger yderligere fremgang drevet af endnu flere butiksåbninger. Det bør sende omsætningen og overskuddet op, skriver Tiger.

Tiger-grundlægger køber københavnsk kontorejendom

Tomgang i gamle butikker stækker Tiger før børsnotering 

Mere fra EjendomsWatch

Milliard-pipeline giver optimisme hos Hoffmann: "Mange nye spændende kunder"

Ifølge topchefen hos den danske entreprenørvirksomhed Hoffmann er skyerne fra første kvartal ved at lette, selvom markedskonjunkturerne forsat kan være lunefulde. I pipelinen er der projekter for op imod 2 mia. kr., fortæller Torben Bjørk Nielsen, der mener, at indtjeningen generelt bør være højere i en branche med store risici.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier