By & Havn udpeger holdet bag nyt bykvarter i Nordhavn

Containerterminalen i Københavns Nordhavn bliver til bykvarteret Levantkaj med boliger, arbejdspladser, skole, kirke og parker. Københavns overborgmester glæder sig over projektets almene boliger.
Foto: Entasis/PR-illustration
Foto: Entasis/PR-illustration

Den københavnske tegnestue Entasis er udpeget som vinder af arkitektkonkurrencen om Levantkaj i Nordhavn. Team Entasis består, foruden Entasis, af landskabsarkitekterne GHB Landskab og Hall McNight samt Niras og Trafikplan. I alt deltog fem teams i konkurrencen om at tegne fremtidens Levantkaj.

Det skriver By & Havn i en pressemeddelelse.

Planen for Levantkaj er ifølge konkurrenceprogrammet at skabe et liv i et bykvarter, som udover boliger skal indeholde arbejdspladser, butikker og restauranter omkring og i nærheden af den kommende metrostation og metrolinjen.

"Det er et ambitiøst projekt for Nordhavns kommende, store bykvarter, hvor tusinder af beboere og besøgende vil få deres hjem eller arbejdsplads. Netop ved at blande boliger, erhverv og andre byfunktioner, får vi det dynamiske og livlige bykvarter, som vi også ser i blandt andet Århusgadekvarteret. Det kun er tre et halvt år siden at Nordhavn blev tilgængelig for beboelse, og udviklingen for alvor tog fart. Fremtidens bæredygtige bydel er godt på vej," siger Jens Kramer Mikkelsen, adm. direktør i By& havn, i meddelelsen.

Hver fjerde bolig bliver almen

Vinderforslaget skal i de kommende måneder kvalificeres. Det sker i et samarbejde mellem team Entasis, By & Havn og Københavns Kommune. By & Havn har som mål at bæredygtighedscertificere byområdet efter DGNB-standarden, og det arbejde starter også nu. Herefter skal vinderforslaget danne grundlag for et lokalplansforslag, som Borgerrepræsentationen i Københavns Kommune skal vedtage.

"Vi er utrolig glade og stolte af, at vi har vundet. Vores forslag bryder med den kendte karréstruktur, som dyrkes i mange Københavnske byudviklingsprojekter, og viser et nyt alternativ. Et alternativ, der udspringer af det helt særlige sted, Levantkaj er, og dertil af de mange erfaringer omkring byudvikling, der er gjort i København gennem de seneste 20-30 år," siger Christian Cold på vegne af Team Entasis. 

Frank Jensen (S), overborgmester i Københavns Kommune, lægger i meddelelsen vægt på, at der kommer blandede boligformer i området:

"Hver fjerde bolig i kvarteret bliver almen, så mennesker med helt almindelige indkomster kan få et godt hjem i et nyt, attraktivt kvarter — det er jeg utrolig glad for."

Levantkaj kommer til at danne rammen om boliger og arbejdspladser til 10-12.000 mennesker og er en del af den overordnede strukturplan for hele Nordhavn. Når den nye store bydel om mange år er fuldt udviklet, vil der bo 40.000 mennesker i den, mens målet er, at samme antal mennesker skal have deres arbejdsplads i området.

Fem arkitektteams vil tegne masterplan for kommende bykvarter i Nordhavn

Milliardkøb i Nordhavn sætter streg under Patrizias danske investeringsstrategi

By & Havn snupper ministeriums pressechef

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også