EjendomsWatch

Offentligt byggeri færdiggøres før tid — sparer i alt godt 200 mio. kr.

Byggeriet af to afdelinger på Bispebjerg Hospital i København speeder byggeperioden op og sparer penge, som dog til dels bruges på genhusning.

Foto: PR

Milliardbyggeriet af en akutafdeling og en psykiatisk afdeling på Bispebjerg Hospital i København færdiggøres to år hurtigere end oprindelig planlagt, oplyser bygherren, Region Hovedstaden.

I stedet for at have et færdigt akuthus i 2024, bliver det nu klar til patienter ved årsskiftet 2022/2023, fremgår det.

"Vi har haft et forbilledligt samarbejde med både klinikerne og vores totalrådgiver. Alle parter har spillet ind og bragt ofre. Hvis bare én havde haft nej-hatten på, kunne det ikke lykkes," siger den projektansvarlige, vicedirektør Claes Brylle Hallqvist fra Bispebjerg og Frederiksberg Hospital, i en pressemeddelelse.

Den gordiske knude i byggeprojektet er nordenden af den eksisterende bygning 7, der ligger midt på hospitalsområdet og rummer bl.a. røntgenafdeling og operationsgang. Oprindeligt var det planen at bygge akuthuset i retning fra Tuborgvej, stoppe på halvvejen for at flytte funktionerne i bygning 7, rive bygning 7 ned og derefter bygge færdig. Det indebar ca. halvandet års byggepause midt i det hele.

"Men hvad nu, hvis vi kunne rive nordenden af bygning 7 ned og bygge hele Akuthuset ud i ét, spurgte vi en dag os selv, og siden har vi ikke sluppet tanken," uddyber Claes Brylle Hallqvist.

Der skal bruges ca. 64 mio. kr. på genhusning i form af midlertidige røntgen-funktioner, kontorer og indgang i nordblokken. Til gengæld er der ca. 300 mio. kr. at hente ved, at byggeriet er færdigt ca. to år hurtigere, fremgår det.

Totalrådgivere på projektet er KHR Architecture, Arup og EYP Architecture & Engineering.

Region Hovedstaden investerer de kommende år 15 mia. kr. i syv nye hospitalsbyggerier.

Styrelse forsinker salg af gamle bygninger

70 boliger på vej i nedlagt hospital

Ejendomsselskab stævner region for trecifret millionbeløb

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 4: Flyvende udskiftning

Der blev i den forgangne uge både taget afsked og budt velkommen i de højere luftlag hos en håndfuld større danske ejendomsaktører. Hos DSB måtte en overrasket chefveteran eksempelvis for første gang i sit liv prøve, hvordan det er at være arbejdsløs.

Danske Mipim-deltagere glæder sig til igen at netværke

MIPIM 2022: Europas største ejendomsesse, Mipim, vender tilbage til marts, og mange i branchen ser frem til at mødes efter en længere corona-pause. "Det er voldsomt effektivt," siger Exometric-topchef om en af årsagerne til den store interesse. Også Elf Development og Carlsberg Byen er topklar.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier