Offentligt byggeri færdiggøres før tid — sparer i alt godt 200 mio. kr.

Milliardbyggeriet af en akutafdeling og en psykiatisk afdeling på Bispebjerg Hospital i København færdiggøres to år hurtigere end oprindelig planlagt, oplyser bygherren, Region Hovedstaden.
I stedet for at have et færdigt akuthus i 2024, bliver det nu klar til patienter ved årsskiftet 2022/2023, fremgår det.
"Vi har haft et forbilledligt samarbejde med både klinikerne og vores totalrådgiver. Alle parter har spillet ind og bragt ofre. Hvis bare én havde haft nej-hatten på, kunne det ikke lykkes," siger den projektansvarlige, vicedirektør Claes Brylle Hallqvist fra Bispebjerg og Frederiksberg Hospital, i en pressemeddelelse.
Den gordiske knude i byggeprojektet er nordenden af den eksisterende bygning 7, der ligger midt på hospitalsområdet og rummer bl.a. røntgenafdeling og operationsgang. Oprindeligt var det planen at bygge akuthuset i retning fra Tuborgvej, stoppe på halvvejen for at flytte funktionerne i bygning 7, rive bygning 7 ned og derefter bygge færdig. Det indebar ca. halvandet års byggepause midt i det hele.
"Men hvad nu, hvis vi kunne rive nordenden af bygning 7 ned og bygge hele Akuthuset ud i ét, spurgte vi en dag os selv, og siden har vi ikke sluppet tanken," uddyber Claes Brylle Hallqvist.
Der skal bruges ca. 64 mio. kr. på genhusning i form af midlertidige røntgen-funktioner, kontorer og indgang i nordblokken. Til gengæld er der ca. 300 mio. kr. at hente ved, at byggeriet er færdigt ca. to år hurtigere, fremgår det.
Totalrådgivere på projektet er KHR Architecture, Arup og EYP Architecture & Engineering.
Region Hovedstaden investerer de kommende år 15 mia. kr. i syv nye hospitalsbyggerier.
Styrelse forsinker salg af gamle bygninger