EjendomsWatch

Offentligt byggeri færdiggøres før tid — sparer i alt godt 200 mio. kr.

Byggeriet af to afdelinger på Bispebjerg Hospital i København speeder byggeperioden op og sparer penge, som dog til dels bruges på genhusning.

Milliardbyggeriet af en akutafdeling og en psykiatisk afdeling på Bispebjerg Hospital i København færdiggøres to år hurtigere end oprindelig planlagt, oplyser bygherren, Region Hovedstaden.

I stedet for at have et færdigt akuthus i 2024, bliver det nu klar til patienter ved årsskiftet 2022/2023, fremgår det.

"Vi har haft et forbilledligt samarbejde med både klinikerne og vores totalrådgiver. Alle parter har spillet ind og bragt ofre. Hvis bare én havde haft nej-hatten på, kunne det ikke lykkes," siger den projektansvarlige, vicedirektør Claes Brylle Hallqvist fra Bispebjerg og Frederiksberg Hospital, i en pressemeddelelse.

Den gordiske knude i byggeprojektet er nordenden af den eksisterende bygning 7, der ligger midt på hospitalsområdet og rummer bl.a. røntgenafdeling og operationsgang. Oprindeligt var det planen at bygge akuthuset i retning fra Tuborgvej, stoppe på halvvejen for at flytte funktionerne i bygning 7, rive bygning 7 ned og derefter bygge færdig. Det indebar ca. halvandet års byggepause midt i det hele.

"Men hvad nu, hvis vi kunne rive nordenden af bygning 7 ned og bygge hele Akuthuset ud i ét, spurgte vi en dag os selv, og siden har vi ikke sluppet tanken," uddyber Claes Brylle Hallqvist.

Der skal bruges ca. 64 mio. kroner på genhusning i form af midlertidige røntgen-funktioner, kontorer og indgang i nordblokken. Til gengæld er der ca. 300 mio. kr. at hente ved, at byggeriet er færdigt ca. to år hurtigere, fremgår det.

Totalrådgivere på projektet er KHR Architecture, Arup og EYP Architecture & Engineering.

Region Hovedstaden investerer de kommende år 15 mia. kroner i syv nye hospitalsbyggerier.

Styrelse forsinker salg af gamle bygninger

70 boliger på vej i nedlagt hospital

Ejendomsselskab stævner region for trecifret millionbeløb

 

Forsiden lige nu

KPMG-topchef køber investeringsejendom til rekordpris og gør lejere nervøse

Den øverste chef i revisionsselskabet KPMG i Danmark er ved siden af sit job også ejendomsinvestor. Med en ny tocifret millioninvestering i en nødlidende ejendom i København frygter lejerne at blive kastebold mellem kortsigtede spekulanter. KPMG-direktør lover dog over for EjendomsWatch at overholde gældende lovgivning.

Et flertal af danskere går ind for blandede byområder

Hverken høje eller lave indkomstgrupper skal klumpe sig sammen, lyder det fra statsministeren – og også fra en overvægt af danskere, viser en rundspørge. Resultatet glæder den almene boligsektor, der har gode erfaringer med blandet byggeri, og som også flere og flere private udviklere går i partnerskab med.

Gangsted-Rasmussen henter ny ejendomspartner

Familievirksomheden Gangsted-Rasmussen har hentet en ny ejendomspartner hos konkurrent. Rekrutteringen kommer efter, at Christian Gangsted-Rasmussen sidste år valgte at sige farvel til en række tidligere partnere og videreføre virksomheden i nye rammer.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier