EjendomsWatch

70 boliger på vej i nedlagt hospital

Lokal investor vil indrette boliger i ejendom på Vestsjælland, som til nytår afvikles som flygtningecenter.

Foto: PR

Politikerne i kommunalbestyrelsen i Sorø har givet dispensation til, at der kan indrettes 70 boliger i det tidligere psykiatrihospital i Dianalund, skriver Sjællandske.

For få måneder siden blev den 6300 kvm store ejendom med tilhørende 90.000 kvm park solgt til den private investor Ejendomsselskabet Filadelfia, som har Anders Dorph Herbo, Munke Bjergby, som direktør, fremgår det.

Psykiatrihospitalet blev solgt for otte mio. kr.

Både bygningerne og grund anses for kulturhistorisk og landskabeligt bevaringsværdige, og de værdier er den nuværende lokalplan stærk nok til at sikre, vurderer den kommunale forvaltning, skriver Sjællandske.

Inden Herbo med sikkerhed kan kaste sig over projektet, skal udvalgets beslutning dog lige i to ugers naboorientering.

Bygningerne har hidtil været lejet ud til Dansk Røde Kors som flygtningecenter, men organisationen fraflytter senest ved årets udgang, fremgår det.

Tidligere ejer sår tvivl om statslig milliongevinst på gammelt hospital 

Stort udviklingsprojekt på Midtsjælland undervejs

Hospital får grønt lys til salg af ejendomme 

Mere fra EjendomsWatch

Frederik Barfoed: Regeringsforslag er udtryk for "massiv hetz mod ejendomsbranchen"

Der er tale om ”en skræmmende og meget uhyggelig udvikling,” når regeringen ønsker at styre lejeudviklingen på det private boligmarked. Sådan lyder det fra Barfoed Groups koncerndirektør, Frederik Barfoed, der kalder det ”gratis point,” når pensionsinvestoren Danica går ud og lover rabat på de inflationsregulerede huslejestigninger.

Udlejer sætter grænse for lejestigning: Nuværende niveau er "i overkanten"

Lejere hos AKF-koncernen vil det kommende år ikke opleve, at den ellers indeksregulerede husleje stiger mere end 4 pct. ”Det er vigtigt for os, at vi ikke bidrager til en usund økonomi hos vores boliglejere,” forklarer topchef Ino Dimits, der ikke mener, at et lovindgreb fra regeringens side er vejen frem. (Opdateret)

Analyse: Tryghed for lejerne bliver atter valgtema

Ved at appellere målrettet til landets lejere vandt den siddende S-ledede regering folketingsvalget i 1998 med ét enkelt mandats flertal. Nu tyder det på, at en Mette Frederiksen i modvind vil forsøge at gentage manøvren.

Huslejeloft møder blandede følelser: "Statsstyring" og "uhørt"

Reaktionen spænder fra utilfredshed til forståelse, når det gælder ejendomsselskabers syn på, at regeringen vil indføre et toårigt loft over lejestigninger. Dansk Industri kalder det ”gift for fremtidige danske investeringer” og mener, at indgrebet ikke hører til i et retssamfund. (Opdateret)

Økonomer: S-forslag om huslejeloft er omfordeling

Regeringens forslag om huslejeloft handler om at tage fra udlejerne og give til lejerne, mener to økonomer. Minister har dog selv advaret om, at det kan være ekspropriation, hvis staten sætter regulering ud af kraft.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier