EjendomsWatch

70 boliger på vej i nedlagt hospital

Lokal investor vil indrette boliger i ejendom på Vestsjælland, som til nytår afvikles som flygtningecenter.

Foto: PR

Politikerne i kommunalbestyrelsen i Sorø har givet dispensation til, at der kan indrettes 70 boliger i det tidligere psykiatrihospital i Dianalund, skriver Sjællandske.

For få måneder siden blev den 6300 kvm store ejendom med tilhørende 90.000 kvm park solgt til den private investor Ejendomsselskabet Filadelfia, som har Anders Dorph Herbo, Munke Bjergby, som direktør, fremgår det.

Psykiatrihospitalet blev solgt for otte mio. kr.

Både bygningerne og grund anses for kulturhistorisk og landskabeligt bevaringsværdige, og de værdier er den nuværende lokalplan stærk nok til at sikre, vurderer den kommunale forvaltning, skriver Sjællandske.

Inden Herbo med sikkerhed kan kaste sig over projektet, skal udvalgets beslutning dog lige i to ugers naboorientering.

Bygningerne har hidtil været lejet ud til Dansk Røde Kors som flygtningecenter, men organisationen fraflytter senest ved årets udgang, fremgår det.

Tidligere ejer sår tvivl om statslig milliongevinst på gammelt hospital 

Stort udviklingsprojekt på Midtsjælland undervejs

Hospital får grønt lys til salg af ejendomme 

Mere fra EjendomsWatch

Vicedirektør i Heimstaden siger op

Magnus Nordholm har været en ledende skikkelse i den mest aktive udenlandske investor på det danske ejendomsmarked, Heimstaden, gennem 14 år.

Fond tog risikoen med stort ejendomsprojekt – formandens søn står til gevinst

FINGRENE I FONDSMIDLER: Fond har investeret millioner i stort byudviklingsprojekt ved Roskilde, hvor formandens søn står til at få del i afkastet. Bestyrelsen er inhabil, og fondens overlevelse er i fare, lyder det i ekstern juridisk vurdering, som fonden har fået lavet. Vurderingen bliver "taget meget alvorligt," siger direktør og bestyrelsesmedlem.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier