EjendomsWatch

Ejendomsselskab stævner region for trecifret millionbeløb

Klagenævnet har erklæret historisk stort udbud for ulovligt. Det har fået ejendomsselskabet Bricks samt entreprenøren Kemp & Lauritzen, der tabte udbuddet, til at stævne Region Midtjylland for et trecifret millionbeløb. Forsker kaldet sagen for "fuldstændig unik".

Risskov Psykiatriske Hospital skal nedlægges for, at der i stedet kan opføres et nyt til 2,2 mia. kr. i Skejby i det nordlige Aarhus. | Foto: Annelene Petersen/Jyllands-Posten/Arkiv

Det var ulovligt, at Region Midtjylland tildelte en udbudskontrakt til milliarder til et konsortium med pensionsselskabet PKA i spidsen.

Sådan lyder afgørelsen fra klagenævnet, som har vurderet, at der har været så meget rod med udbuddet, som skulle sørge for opførelsen af et nyt psykiatrisk hospital i Aarhus til 2,2 mia. kr., at det er erklæret ulovligt. Det skriver DR Nyheder.

Det får nu ejendomsselskabet Bricks samt entreprenørfirmaet Kemp & Lauritzen, der tabte udbuddet, til at stævne regionen for et trecifret millionbeløb.

"Det har været en ulovlig tildeling. Det var ikke i orden, at regionen, efter tilbuddene blev afgivet, lavede om på konkurrenceparametre, som ikke havde været oplyst forinden," udtaler Henrik Puggaard, der er advokat for ejendomsselskabet Bricks, til DR Nyheder.

Kommunalforsker og forskningschef ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole Roger Buch, som har fulgt projektet og udbudsprocessen, er overrasket:

"Det er en fuldstændig unik sag, for man har aldrig tidligere set en sag i den her størrelsesorden, hvor man får besked om, at man ikke har overholdt udbudsreglerne."

Opførelsen af hospitalet er Danmarks største offentlig-private partnerskab (OPP) nogensinde, skriver DR Nyheder.

Region skal betale erstatning i strid om stort milliardbyggeri

Kemp & Lauritzen spår fremgang efter resultatdyk i 2015

Staten og region sender projekt til halv milliard i udbud

Mere fra EjendomsWatch

Vicedirektør i Heimstaden siger op

Magnus Nordholm har været en ledende skikkelse i den mest aktive udenlandske investor på det danske ejendomsmarked, Heimstaden, gennem 14 år.

Fond tog risikoen med stort ejendomsprojekt – formandens søn står til gevinst

FINGRENE I FONDSMIDLER: Fond har investeret millioner i stort byudviklingsprojekt ved Roskilde, hvor formandens søn står til at få del i afkastet. Bestyrelsen er inhabil, og fondens overlevelse er i fare, lyder det i ekstern juridisk vurdering, som fonden har fået lavet. Vurderingen bliver "taget meget alvorligt," siger direktør og bestyrelsesmedlem.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier