EjendomsWatch

Styrelse forsinker salg af gamle bygninger

En køber står på spring til at købe tidligere hospitalsbygninger i Odsherred. Men da bygningerne er fredet skal Slots- og Kulturstyrelsen sige god for eventuelle bygningsændringer. Styrelsen afviser dog et møde.

Foto: PR

8000 kvm tidligere hospitalsbygninger ved Nykøbing Sjælland kunne forlængst være solgt til den udbudte pris på 14,5 mio. kr., men et salg forsinkes af Slots- og Kulturstyrelsen, skriver Nordvestnyt.

Det er staten, der ejer bygningerne, som er fra 1915, og ifølge den lokale ejendomsmægler, Morten Egeskov fra Nybolig, er en køber på hånden — på betingelse af, at vedkommende kan få en snak om fredningsbestemmelserne for bygningerne, som ville koste 138 mio. kr., hvis køber selv skulle bygge dem, fremgår det.

Mægleren har derfor forsøgt at kontakte Slots- og Kulturstyrelsen for at arrangere et møde med den mulige køber:

"Men det eneste svar, jeg fik, var, at styrelsen ikke har nogen umiddelbare planer om at besigtige ejendomme i Odsherred," siger Morten Egeskov til Nordvestnyt.

Ifølge ham har køber planer for området, der vil skabe omkring 80 arbejdspladser, hvis en handel falder på plads.

Kommunale bygninger i Odsherred får nye private ejere

Sjællandske hospitaler på 240.000 kvm solgt for 4 mio. kr.

Forsiden lige nu

Ejendomsudvikleren Jens Schaumann: Man skal være stærk i troen

Når man køber retten til en byggegrund med finanskrisen blæsende om ørene og uden en lokalplan, så skal man have en vis mængde ’Clint Eastwood’ i maven. Det havde og har ejendomsudvikleren Jens Schaumann, og det betaler sig, viser nyt regnskab. Salget af lejligheder på ø-projektet Engholmene stryger af sted, siger han.

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

Dades på milliardopkøb i Aarhus, en politianmeldelse mod ejendomsudvikleren NPV og Jyske Bank i salgshumør, var nogle af nyhederne i den forløbne uge, hvor abonnenter på EjendomsWatch kunne læse journalistiske interviews med hovedpersonerne. Også Lars Thylander, ledelsen i Gefion Group og en ny minister trak overskrifter i ugens løb.

Konkursbo finder køber til TV-byens gamle studier

En privat investor har købt en del af DR's gamle hovedsæde i Søborg, som bl.a. har været anvendt til film- og tv-studier. Der er tale om et konkursbo med bygninger på 33.655 kvm til en offentlig værdi på 250 mio. kr. Bygningen har været drevet forkert, siger rådgiver til EjendomsWatch. (Opdateret.)

Lejerbo-udbryder indgår partnerskab med Domea.dk

Lejerbo Kolding, der følger i hælene på søsterorganisationen i København og forlader Lejerbo-organisationen, skal fra nytår stå på egne ben med egen administration. Men Domea.dk bistår alligevel på en del af det administrative. Formand har sommerfugle i maven.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier