EjendomsWatch

Højere grundpriser skal finansiere mere letbane i Aarhus

Nyt letbanespor til den nye bydel Aarhus Ø kan anlægges uden at belaste kommunekassen, lyder det fra kommunen.

Foto: PR-visualisering

Stigende grundpriser bliver nøglen til, at Aarhus Kommune nu vil arbejde for, at byens kommende letbane får en afstikker til bydelen Aarhus Ø, der i disse år omdefinerer hele byens havnefront. Ifølge byens borgmester vil et sådant projekt løbe op i omkring 100 mio. kr.

Over for JP Aarhus peger Bente Lykke Sørensen, chef for bolig- og projektudvikling i Aarhus Kommune, på en undersøgelse fra Københavns Universitet, som konkluderer, at værdien af erhvervslejemål forøges 30-40 pct. og ejerboliger med 5-7 pct., hvis de ligger tæt på en letbane- eller metrostation.

"Der vil være en prisstigning, der vil kunne være med til at dække udgiften," siger Bente Lykke Sørensen til avisen.

Hun anslår, at kommunen har mindst 350.000 etagemeter areal at sælge i Aarhus Ø.

Letbanen i Aarhus forventes — efter nogen forsinkelse — at kunne indvies 23. september.

I København er det efter samme skabelon By & Havns salg af byggegrunde, der er med til at finansiere en gradvis udbygning af byens metro.

Aarhus-direktør: "Vi er 100 år efter udviklingen i København"

Aarhus og Aalborg rækker ud efter internationale investorer

Mere fra EjendomsWatch

Bekymrede bestyrelsesmedlemmer trækker fondstilsyn ind i sag om ejendomsadvokater

FINGRENE I FONDSMIDLER: Erhvervsstyrelsen har bedt om en forklaring fra fond, hvor to advokater, der er far og søn, har modtaget millioner af kroner i diverse honorarer. Det sker efter en henvendelse fra to uafhængige medlemmer af fondsbestyrelsen, der ser på situationen "med stigende bekymring." Bestyrelsesformand afviser kritikken.

Proptech solgt til mediekoncern

"Det passer perfekt til strategien om at styrke vores eksisterende virksomheder via opkøb," lyder det fra koncerndirektør efter opkøb af softwarefirma målrettet ejendomsadministration.

DI-direktør med rette "etiske kompas" bliver ny frontfigur hos Ejendomdanmark

Afløseren for adm. direktør Jannick Nytoft findes hos Dansk Industri, men hans cv fra andre organisationer er langt. "Personlighed og ledelseserfaring" har vejet tungest i rekrutteringen, fortæller Ejendomdanmark-formand til EjendomsWatch og lufter ambition om at komme "tættere på vores medlemmer." (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier