EjendomsWatch

Ejendomsadministratorer skal jagte terrorpenge og indføre sladrehank-ordning

En ny lov til at bekæmpe hvidvask af penge indfører en række nye krav for ejendomsmæglere og administratorer. De skal agere ledvogtere for kriminalitet og om nødvendigt tippe myndighederne, forklarer Bech-Bruun-advokat.

Foto: Colourbox

Landets ejendomsmæglere og -administratorer er blevet pålagt yderligere opgaver i forbindelse med, at en ny lov om bekæmpelse af hvidvask er trådt i kraft i udgangen af juni.

Det påpeger Lars Lindencrone Petersen, partner i advokatfirmaet Bech-Bruun, i en klumme, som EjendomsWatch bringer onsdag.

"Risikoen for, at midler, der investeres i fast ejendom, stammer fra kriminalitet, kan set gennem myndighedsbriller ikke negligeres, og derfor er ejendomsmæglervirksomheder (såvel som advokater og revisorer) og ejendomsadministratorer, når de medvirker ved køb og salg af fast ejendom, omfattet af pligterne efter hvidvaskloven," skriver Lars Lindencrone Petersen.

Blandt pligterne er at sikre sig identiteten på den eller de reele ejere af et selskab, som altid er en fysisk person.

"Definitionen af, hvem der skal anses som reel ejer af et selskab, er ændret væsentligt med den nye lov. Tidligere var konsekvensen af, at ingen fysisk person ejede eller kontrollerede mere end 25 pct. af et selskab, at dette ikke havde reelle ejere, og at der derfor ikke skulle foretages hvidvaskkontrol," fortsætter han.

Der er også indført pligt om at indføre en sladrehank-ordning — whisteblower-ordning — hvis en virksomhed har flere end fem ansatte.

Hele klummen kan læses her.

Forbud mod lejeaftaler på over 30 år blødes op af Højesteret

Bech-Bruun råder investorer til forsigtighed med ejendomsfonde

Ros til mere forsigtige ejendomsinvestorer

Mere fra EjendomsWatch

Ejendomsadvokater på spil i endnu en fond: Far og søn lavede millionaftaler

FINGRENE I FONDSMIDLER: To advokater, der er far og søn, har modtaget millioner af kroner fra fond, siden faren blev bestyrelsesformand i 2017. Sønnen har fået ansvaret for et stort ejendomsprojekt, mens faren har tjent en million på at investere fondens penge. Honorarer kan være i strid med loven såvel som de advokatetiske regler.

Briefing uge 3: Nye lejekammerater

Af nød eller ej, vælger flere og flere virksomheder at sælge deres ejendomme og blive lejere. Det frigør penge, der kan bruges på kerneopgaven. I denne uge skabte Parken opstandelse med nyheden om, at professionelle investorer måske overtager nationalarenaen.

Bach Gruppen får en lang næse hos medievagthund

Viborg-entreprenøren, der har flere sager om byggesjusk på samvittigheden, har indbragt flere medier til Pressenævnet på grund af deres omtale af en politianmeldelse. Nævnet finder imidlertid ikke grundlag for kritik.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier