Ejendomsadministratorer skal jagte terrorpenge og indføre sladrehank-ordning

En ny lov til at bekæmpe hvidvask af penge indfører en række nye krav for ejendomsmæglere og administratorer. De skal agere ledvogtere for kriminalitet og om nødvendigt tippe myndighederne, forklarer Bech-Bruun-advokat.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Landets ejendomsmæglere og -administratorer er blevet pålagt yderligere opgaver i forbindelse med, at en ny lov om bekæmpelse af hvidvask er trådt i kraft i udgangen af juni.

Det påpeger Lars Lindencrone Petersen, partner i advokatfirmaet Bech-Bruun, i en klumme, som EjendomsWatch bringer onsdag.

"Risikoen for, at midler, der investeres i fast ejendom, stammer fra kriminalitet, kan set gennem myndighedsbriller ikke negligeres, og derfor er ejendomsmæglervirksomheder (såvel som advokater og revisorer) og ejendomsadministratorer, når de medvirker ved køb og salg af fast ejendom, omfattet af pligterne efter hvidvaskloven," skriver Lars Lindencrone Petersen.

Blandt pligterne er at sikre sig identiteten på den eller de reele ejere af et selskab, som altid er en fysisk person.

"Definitionen af, hvem der skal anses som reel ejer af et selskab, er ændret væsentligt med den nye lov. Tidligere var konsekvensen af, at ingen fysisk person ejede eller kontrollerede mere end 25 pct. af et selskab, at dette ikke havde reelle ejere, og at der derfor ikke skulle foretages hvidvaskkontrol," fortsætter han.

Der er også indført pligt om at indføre en sladrehank-ordning — whisteblower-ordning — hvis en virksomhed har flere end fem ansatte.

Hele klummen kan læses her.

Forbud mod lejeaftaler på over 30 år blødes op af Højesteret

Bech-Bruun råder investorer til forsigtighed med ejendomsfonde

Ros til mere forsigtige ejendomsinvestorer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også