EjendomsWatch

Ejendomsadministratorer skal jagte terrorpenge og indføre sladrehank-ordning

En ny lov til at bekæmpe hvidvask af penge indfører en række nye krav for ejendomsmæglere og administratorer. De skal agere ledvogtere for kriminalitet og om nødvendigt tippe myndighederne, forklarer Bech-Bruun-advokat.

Foto: Colourbox

Landets ejendomsmæglere og -administratorer er blevet pålagt yderligere opgaver i forbindelse med, at en ny lov om bekæmpelse af hvidvask er trådt i kraft i udgangen af juni.

Det påpeger Lars Lindencrone Petersen, partner i advokatfirmaet Bech-Bruun, i en klumme, som EjendomsWatch bringer onsdag.

"Risikoen for, at midler, der investeres i fast ejendom, stammer fra kriminalitet, kan set gennem myndighedsbriller ikke negligeres, og derfor er ejendomsmæglervirksomheder (såvel som advokater og revisorer) og ejendomsadministratorer, når de medvirker ved køb og salg af fast ejendom, omfattet af pligterne efter hvidvaskloven," skriver Lars Lindencrone Petersen.

Blandt pligterne er at sikre sig identiteten på den eller de reele ejere af et selskab, som altid er en fysisk person.

"Definitionen af, hvem der skal anses som reel ejer af et selskab, er ændret væsentligt med den nye lov. Tidligere var konsekvensen af, at ingen fysisk person ejede eller kontrollerede mere end 25 pct. af et selskab, at dette ikke havde reelle ejere, og at der derfor ikke skulle foretages hvidvaskkontrol," fortsætter han.

Der er også indført pligt om at indføre en sladrehank-ordning — whisteblower-ordning — hvis en virksomhed har flere end fem ansatte.

Hele klummen kan læses her.

Forbud mod lejeaftaler på over 30 år blødes op af Højesteret

Bech-Bruun råder investorer til forsigtighed med ejendomsfonde

Ros til mere forsigtige ejendomsinvestorer

Mere fra EjendomsWatch

Mogens de Linde nærmer sig mursten for 4 milliarder

Byggeselskab Mogens de Linde gik frem på driften i 2021, mens der blev barberet omkring en fjerdedel af top- såvel som bundlinje. Værdiopskrivninger sætter igen i år et markant aftryk på regnskabet fra det aarhusianske ejendomskoryfæ, der netop har sammensat en ny ledelse.

Her er de seneste tinglyste ejendomshandler

Københavnske City Apartment indtager med tocifret millionopkøb førstepladsen på dagens liste med 11 transaktioner. Listen bringes i samarbejde med dataplatformen Resights og omfatter seneste tinglyste ejendomshandler i Danmark på over 10 mio. kr.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier