EjendomsWatch

Bech-Bruun råder investorer til forsigtighed med ejendomsfonde

Det kræver langt større grundighed, hvis man som investor investerer i ejendomsfonde i stedet for at investere direkte. En på overfladen passiv investering stiller store krav til fondsforvalteren, lyder det fra advokat med speciale i ejendomme og fonde.

Foto: Ritzau Scanpix/Jens Dresling

Hvis man som ejendomsinvestor tror, at man slipper for en masse besvær ved at pulje investeringer sammen i fonde i stedet for at foretage investereringerne selv, kan man godt tro om igen.

For en ordentlig risikostyring kræver stor gennemsigtighed og at fondene er ordentligt ledet gennem en sund governance-struktur, lyder det fra Tina Øster Larsen, partner i advokatfirmaet Bech-Bruun, i en klumme, som EjendomsWatch bringer mandag.

"Investering i ejendomsfonde har grundlæggende karakter af en passiv investering ved, at investeringsansvaret overlades til fondsforvalteren. Investorer er tillagt meget få beføjelser og hverken deltager i eller har nogen indflydelse på driften af fonden eller udvælgelsen af dens investeringer," skriver Tina Øster Larsen, som derfor kalder det afgørende, at udvælgelsen af de fondsforvaltere sker i en tilstrækkelig grundig due diligence-proces.

Hele klummen kan læses via dette link.

Ejendomsadvokater går hver til sit

Ejendomsadvokat: Frigiv den private husleje og byg billige boliger for gevinsten

Ejendomsadvokat: Pas på risikofordelingen ved udbud

Advokat kritiserer kommuner for at misbruge planloven 

Mere fra EjendomsWatch

Klumme: Nye finansieringsvilkår ændrer markedet for ejendomsudvikling markant

Det nuværende rentemarked og kommende krav fra Finanstilsynet vil medføre en kraftig forringelse af ejendomsbranchens finansieringsvilkår. Det skaber muligheder for både ejendomsudviklere og ejendomsinvestorer, især dem, som formår at agere i et tiltagende komplekst juridisk miljø, lyder det fra Bech-Bruun-advokat i denne klumme.

Krise tvinger ejendomsmæglere til at barbere i staben

Den finansielle uro har også ramt landets mæglere. Tiderne med fuld fart fremad er sat på hold – organisationerne skæres til, medarbejdere fyres, men enkelte ser det som en mulighed for at opsnappe de bedste kandidater. ”Medvinden skal nok komme tilbage,” siger Colliers-direktør.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier