EjendomsWatch

Airbnb-udlejer får rekordstor bøde

I Holland har ulovlig udlejning af 11 lejligheder i Amsterdam kostet ejer og udlejer 297.000 euro (ca. 2,2 mio. kr.) i bøde.

Foto: PR

Bystyret i den hollandske hovedstad, Amsterdam, har udstedt en bøde på 297.000 euro til en ejer og udlejer for på ulovlig vis at udleje 11 lejligheder via udlejningsportalen Airbnb.

"Vi blev kaldt ud til lejlighederne, fordi naboerne klagede over støj og uroligheder. Efter at have kigget nærmere på det fandt vi ud af, at de blev lejet ud ulovligt," siger Jaenine Harders, talskvinde for bystyret i Amsterdam.

Bøden kommer, efter at der i december blev indført en ny regel i Amsterdam om, at Airbnb-udlejere kun må leje deres hus, værelse eller lejlighed ud 60 dage om året.

Det blev samtidig indført, at man skal eje ejendommen, før man må udleje den og til maksimum fire personer ad gangen.

Den normale bøde for at overtræde den regel er 13.500 euro, men fordi det drejer sig om 11 lejligheder, bliver den ganget op, så det i alt ender på 148.500 euro.

Den bøde får både ejeren af lejlighederne og udlejeren, så den i alt ender på 297.000 euro, eller hvad der svarer til cirka 2,2 mio. kr.

Ifølge det hollandske medie Het Parool vil ejeren af lejlighederne anke bøden.

De skærpede regler omkring Airbnb-udlejninger i Amsterdam gælder indtil videre til og med 2018 og blev indført med et håb om, at det vil kunne ses i bybilledet, der ifølge de lokale i lang tid har været plaget af store mængder af turister.

Det er også meningen, at det skal hjælpe på boligmanglen i den hollandske hovedstad og sætte en stopper for de hastigt stigende boligpriser.

Rent praktisk betyder de nye regler, at der er en tæller på Airbnb's hjemmeside, hvor man kan se, hvor lang tid den pågældende bolig har været udlejet.

En lignende regel er blev indført i London, hvor man kun må leje sin bolig ud 90 dage om året.

Forskellige Airbnb-regler skaber usikkerhed i ejendomsbranchen

Airbnb parat til dialog om udlejningsloft i København

København vil sætte loft på Airbnb-udlejning 

Mere fra EjendomsWatch

Klumme: Nye finansieringsvilkår ændrer markedet for ejendomsudvikling markant

Det nuværende rentemarked og kommende krav fra Finanstilsynet vil medføre en kraftig forringelse af ejendomsbranchens finansieringsvilkår. Det skaber muligheder for både ejendomsudviklere og ejendomsinvestorer, især dem, som formår at agere i et tiltagende komplekst juridisk miljø, lyder det fra Bech-Bruun-advokat i denne klumme.

Krise tvinger ejendomsmæglere til at barbere i staben

Den finansielle uro har også ramt landets mæglere. Tiderne med fuld fart fremad er sat på hold – organisationerne skæres til, medarbejdere fyres, men enkelte ser det som en mulighed for at opsnappe de bedste kandidater. ”Medvinden skal nok komme tilbage,” siger Colliers-direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier