Arkitektfirma vinder ordre på Danfoss-inspireret forlystelsespark i Kina

Kinesisk park, der henter inspiration hos den danske industrikoncerns pendant i Sønderjylland, skal tegnes af dansk arkitektfirma med kontorer i Vestjylland og København.
Foto: Bay Arch
Foto: Bay Arch

Arkitektfirmaet Bay Arch, der har kontorer i både Ringkøbing og København, skal designe forlystelsesparken Universe Science Park i den kinesiske by Haiyan. Parken skal efter planen åbne i 2020 og består af 40.000 kvm byggeri samt 55.000 kvm park, fremgår det af arkitektfirmaets Facebook-side.

Universe Science Park vil ikke kun være navnemæssigt inspireret af den sønderjyske forlystelsespark Universe i Nordborg på Als. Her har den danske industrikoncern Danfoss også sit hovedsæde, og i 2005 åbnede under parken med fokus på aktiviteter og forlystelser med et tilsnit af videnskab og læring under navnet Danfoss Universe.

Projektet udspringer af et tæt venskabsforhold mellem Sønderborg Kommune, hvori Nordborg ligger, og Haiyan, der ligger i kystprovinsen Zhejiang i det østlige Kina, hvor Danfoss har fire fabrikker.

Sønderborg Kommune er involveret i grønne projekter i Haiyan, der skal omdanne den til en miljøvenlig havneby, hvilket skal samtidig skal hjælpe danske virksomheder, der vil ind på det kinesiske marked. Repræsentanter fra byen har under besøg i Sønderborg været meget imponerede over Danfoss Universe og vil gerne have noget tilsvarende, hvilket nu kommer Bay Arch til gode.

Dansk arkitektfirma vinder stor opgave i Kina

Kinesiske ejendomsinvesteringer er på vej mod Danmark

Henning Larsen-direktør: "Timingen kunne ikke være bedre"

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også