EjendomsWatch

Arkitektfirma vinder ordre på Danfoss-inspireret forlystelsespark i Kina

Kinesisk park, der henter inspiration hos den danske industrikoncerns pendant i Sønderjylland, skal tegnes af dansk arkitektfirma med kontorer i Vestjylland og København.

Arkitektfirmaet Bay Arch, der har kontorer i både Ringkøbing og København, skal designe forlystelsesparken Universe Science Park i den kinesiske by Haiyan. Parken skal efter planen åbne i 2020 og består af 40.000 kvm byggeri samt 55.000 kvm park, fremgår det af arkitektfirmaets Facebook-side.

Universe Science Park vil ikke kun være navnemæssigt inspireret af den sønderjyske forlystelsespark Universe i Nordborg på Als. Her har den danske industrikoncern Danfoss også sit hovedsæde, og i 2005 åbnede under parken med fokus på aktiviteter og forlystelser med et tilsnit af videnskab og læring under navnet Danfoss Universe.

Projektet udspringer af et tæt venskabsforhold mellem Sønderborg Kommune, hvori Nordborg ligger, og Haiyan, der ligger i kystprovinsen Zhejiang i det østlige Kina, hvor Danfoss har fire fabrikker.

Sønderborg Kommune er involveret i grønne projekter i Haiyan, der skal omdanne den til en miljøvenlig havneby, hvilket skal samtidig skal hjælpe danske virksomheder, der vil ind på det kinesiske marked. Repræsentanter fra byen har under besøg i Sønderborg været meget imponerede over Danfoss Universe og vil gerne have noget tilsvarende, hvilket nu kommer Bay Arch til gode.

Dansk arkitektfirma vinder stor opgave i Kina

Kinesiske ejendomsinvesteringer er på vej mod Danmark

Henning Larsen-direktør: "Timingen kunne ikke være bedre"

Forsiden lige nu

Medie: Nødlidende andelsforening leder efter køber

Andelsboligforeningen Ringertoften i København med en gæld på 459 mio. kr. leder efter en køber til foreningens ejendom. Det viser salgsmateriale, som mediet Insidebusiness er kommet i besiddelse af. "Garvet kriseadvokat" er på sagen, lyder det.

Ineffektivitet koster milliarder i den almene boligsektor

Trods milliardgevinster ved at samle indkøb centralt vælger de fleste boligselskaber selv at købe ind og hyre håndværkere. Sektoren agerer umodent, mener konsulentfirma, som til dels bakkes op af sektorens fælles indkøbsenhed, Almenindkøb. Her møder man lokal uvilje mod at hente besparelser, hvilket der kan være lyssky grunde til, lyder det.

C.F. Møller skal designe kontortårn i Oslo

For næsen af 23 andre teams, herunder Big, vinder det danske arkitektfirma sammen med norsk partner opgaven med at virkeliggøre et godt 45.000 kvm stort transportknudepunkt i Norges hovedstad.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier