EjendomsWatch

Rådgivere udskiftes efter budgetskred på 425 mio. kr.

Region Syddanmark udfaser samarbejdet med konsortium af ingeniør- og arkitektfirmaer, som erkender ikke at have styret økonomien godt nok i nyt hospitalsbyggeri i Odense.

Foto: PR-visualisering

Fem arkitektfirmaer, der udgør konsortiet Medic OUH, bliver over de kommende måneder udfaset som rådgivere for Region Syddanmark, oplyser regionen.

Konsortiet udgøres af rådgiverfirmaerne Dall & Lindhardtsen, EKJ Rådgiverne Ingeniører, KHR Architecture, Oluf Jørgensen Horsens samt White Arkitekter.

Konsortiet har siden 2011 arbejdet med at projektere det nye universitetshospital i Odensen, Nyt OUH, men i forbindelse med et kommende udbud af tre totalentrepriser for forskellige dele af hospitalsbyggeriet har man samtidig valgt at lade samarbejdet ophøre.

"Ifølge aftalen reduceres samarbejdet med Medic OUH væsentligt fra sommeren 2017, når udbuddet er godt i gang, og ophører helt fra sommeren 2018," skriver regionen.

Sidste år måtte Medic OUH beklage, at dets forslag til det kommende universitetshospital, rummede en budgetoverskridelse på i første omgang 1,3 mia. kr. — et beløb, der senere blev reduceret til 425 mio. kr.

"Jeg vil gerne beklage, at vi har bragt regionen i denne situation ved, at budgetoverskridelsen er konstateret så sent. Da der er tale om et meget omfattende og komplekst byggeri, har vi været under stort tidspres i processen. På grund af det tidspres har vi ikke haft mulighed for at kvalificere økonomien tilstrækkeligt inden for tidsrammen," lød det fra daværende bestyrelsesformand Jørgen Nielsen i en pressemeddelelse fra juli sidste år.

Region skal betale erstatning i strid om stort milliardbyggeri

Fyrede rådgivere undrer sig over Region Sjælland

C.F. Møller og Rambøll fyret fra milliardprojekt

Forsiden lige nu

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

Nedenfor bringes en oversigt over de væsentligste historier i den forløbne uge, hvor pensionsmidler tilflød både Horsens og Helsingør, en diskret fond solgte fra i København, MT Højgaard tabte penge, mens NCC købte op og hvor makkerparret bag Gefion Group uddybede deres forretningsmodel i et i interview med EjendomsWatch.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier