EjendomsWatch

C.F. Møller og Rambøll fyret fra milliardprojekt

En formodning om en budgetoverskridelse på et trecifret millionbeløb er baggrunden for, at Region Sjælland har afsluttet sit samarbejde med rådgiverne C.F. Møller og Rambøll.

Regionsrådet i Region Sjælland har besluttet, at samarbejdet med C.F. Møller og Rambøll skal bringes til ophør. En formodning om, at budgettet vil blive overskredet med mellem 300 og 350 mio. kr. er baggrunden for, at samarbejdet nu stoppes, oplyser Region Sjælland.

Aftalen lød på, at parterne skulle opføre Sjællands Universitetshospital i Køge for fire mia. kr., priser der stammer fra 2009, fremgår det.

"Vinderprojektet er udarbejdet af et totalrådgiverkonsortium bestående af arkitektfirmaet C.F. Møller og de to ingeniørfirmaer Rambøll og Alectia, der efterfølgende er indgået en totalrådgiveraftale med. Det er denne totalrådgiverkontrakt, der nu bringes til ophør," skriver Region Sjælland.

Årsagen er ifølge regionen, at første etape af byggeriet ville blive op mod 350 mio. kroner dyrere end først aftalt, fordi projektforslaget for den første af fire store etaper indikerer, at det forventede bruttoareal for det samlede byggeri vil blive forøget med knap 23.000 kvm, hvilket svarer til en forøgelse på 13 pct., i forhold til hvad der var forudsat.

Dette vil medføre en samlet budgetoverskridelse på op til 350 mio. kr. for hele byggeriet, står der videre i meddelelsen.

Regionsrådet har på den baggrund afviklet kontrakten med totalrådgiverne, og en samlet plan for den videre vej mod at gennemføre byggeriet skal behandles i Regionsrådet til marts.

De økonomiske rammer for Sjællands Universitetshospital lyder på samlet set 4 mia. kr., hvilket fortsat er visionen, at projektet holdes indenfor, og projekteringen af det kommende Sjællands Universitetshospital i Køge skal videreføres med en ny udbudsstrategi, fremgår det videre.

Mere fra EjendomsWatch

Schweiz-investor i nyt opkøb – rådgiver på trapperne med 1 mia. kr. yderligere

Swiss Life med knap 650 mia. kr. i ejendomme har med hjælp fra Kristensen Properties købt op i Aarhus for over 100 mio. kr. Kent Hoeg Sørensen, adm. direktør i selskabets danske brohoved, er igang med at lægge sidste hånd på fire køb mere. ”Swiss Life er ikke færdige i Danmark. De kan genkende en god investering,” siger han.

Østjysk vækstkommune går på investorjagt

I Hornslet, 20 km nord for Aarhus, søger Syddjurs Kommune nu ”en ambitiøs partner”, der udover at gøre byen større, også skal gøre den bedre. Projektleder håber på interesse fra både udviklere og pensionskasser.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier