EjendomsWatch

Ejendomsforeningen roser bred aftale om boligskat

Bred politisk aftale om boligskat glæder Ejendomsforeningen Danmark, som dog også udtrykker undren over dele af aftalen.

Foto: Sara Galbiati

Ejendomsforeningen Danmark, der er talerør for ejendomsselskaber, udlejer og administratorer af fast ejendom, glæder sig over, at regeringen tirsdag indgik en bred politisk aftale om en ny model for boligbeskatning.

"Vi synes, det er glædeligt, at regeringen har indgået en aftale, der gør, at vi kan komme rigtigt i gang med at få udviklet det nye ejendomsskattesystem på erhvervsområdet. Det er en bred aftale, hvor regeringen har valgt at gå videre med et markedskonformt vurderingssystem og samtidig sikret sig, at der er lavet en overgangsordning for grundskatterne. Langt hen ad vejen, mener vi derfor, at det er en god aftale”, siger Ejendomsforeningen Danmarks formand John R. Frederiksen i en meddelelse.

Dog undrer Ejendomsforeningen Danmark sig over, at de overgangsordninger, der skal sikre tryghed for alle, ikke gælder for dem, der driver erhvervsvirksomhed. Af regeringens forlig fremgår, at dækningsafgiften ikke omfattes af en overgangsordning (skatterabat).

"Danmark har brug for vækst og investering. Derfor er det mærkværdigt, at man indfører en overgangsordning, der gælder alle skattetyper lige med undtagelse af dækningsafgiften. En skat, der bliver betalt af erhvervslejerne. En stigning i dækningsafgiften vil være skadelig for erhvervslivet," hedder det fra John R. Frederiksen.

I forliget indgår også, at der blandt andet indføres en overgangsordning for udlejningsejendomme, der omfatter grundskylden. Endvidere indføres en regel, der indebærer, at overgangsordningen typisk udfases over cirka 20 år. Denne regel vil give lejerne i private og almene lejeboliger tryghed om deres boligskat efter 2021, mener foreningen.

"Det er positivt, at boliglejerne bliver kompenseret via grundskylden og får glæde af overgangsordningen," siger John R. Frederiksen.

Hun skal skabe ro om andelsboliger

Forening ser to usikkerhedsfaktorer på ejendomsmarkedet i år

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 26: Over for gult

Med dagens Tour de France-start i København viser hovedstaden endnu engang sin status som en international by. Ikke så sært, at udenlandske investorer stadig gerne vil have del i værdierne, også selvom de måske tager et dyk for en tid.

Trængt boligfond må alligevel skride til salg

Frederiksberg Boligfond er stadig i så sårbar økonomisk situation, at der skal skaffes penge via ejendomssalg – præcist det, der i 2018 udløste folkelige protester, da Blackstone var udset som køber.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier